Çin'den Piyasalara Bir Kötü Haber Daha!

Çin'den Piyasalara Bir Kötü Haber Daha!
Çin resmi imalat PMI Ocak ayında 49.4 ile 3.5 yılın en hızlı daralmasını yaşadı.Çin'de imalat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) Ocak ayında resmi rakamlara göre 49.7'den 49.4'e gerileyerek, dünyanın en büyük...

Çin resmi imalat PMI Ocak ayında 49.4 ile 3.5 yılın en hızlı daralmasını yaşadı.

Çin'de imalat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) Ocak ayında resmi rakamlara göre 49.7'den 49.4'e gerileyerek, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin 2016 yılına zayıf bir başlangıç yaptığı sinyalini verdi.

Resmi satın alım yöneticileri endeksi Ağustos 2012'den bu yana en düşük seviyeye inerken, analistlerin de 49.6'lık beklentilerinin altında kaldı.

Resmi rakamlar üst üste altıncı ay daralma olduğunu göstererek imalat sektörü üzerinde düşen fiyatlar ve önemli sektörlerdeki aşırı kapasite kullanımından dolayı baskı olduğu sinyalini verdi.

Öte yandan Markit/Caixin tarafından açıklanan bir özel anket de imalat sektöründe daralma olduğunu gösterdi. Ankete göre imalat sektörü PMI rakamı ekonomistlerin 48.0'lık beklentilerinin hafif üzerinde 48.4 olarak gerçekleşti. Endeks ayrıca Aralık ayının 48.2'lik rakamının da üzerine çıktı.

Her iki anket de yerel ve ihracat taleplerinin zayıf kalmaya devam ettiğini ve şirketlerin işçi çıkarımını sürdürdüğünü gösterdi.

Reuters