BBVA: Türkiye 2021 büyüme beklentisi yüzde 5

BBVA: Türkiye 2021 büyüme beklentisi yüzde 5
İspanya merkezli finans kuruluşu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA), Türkiye 2021 büyüme beklentisini yüzde 5 olarak açıkladı.

Türkiye’de de finans alanında ortaklığı bulunan İspanya merkezli banka finans kuruluşu BBVA, Türkiye 2021 büyüme beklentisini yüzde 5 olarak sürdürdü. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda şubat ayında yıllık yüzde 8,8 açıklanan sanayi üretimi büyümesinin ilk çeyrekte güçlü ekonomik aktiviteye işaret ettiği belirtildi.

Kuruluş, mart aylık GSYH göstergesinin yüzde 50 bilgi içeriğiyle yüzde 5,5 civarında büyümeye işaret ettiğini ve bunun da ilk çeyrekte yüzde 0,3-0,6 büyüme anlamına geleceğini kaydetti. Değerlendirmede Türkiye'de mart ayında ekonominin yeniden açılması ve baz etkisi ile büyük veri ile diğer yüksek frekanslı göstergelerde keskin yükseliş izlenmeye başlandığına dikkat çekildi.

BBVA, ABD'nin mali teşvik planının da yakın vadeli büyüme açısından olumlu katkı sağlayacağını vurgularken, "Mevcut sıkı finansal koşullar, yeni koronavirüs tedbirleri ve turizm gelir tahminlerimize dair aşağı yönlü riskler dikkate alındığında 2021 büyüme beklentimizi yüzde 5 olarak sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. Banka, büyüme beklentisine ilişkin yukarı yönlü risklerin de farkında olunduğunun altını çizdi.

ANKA