Başkent’te Bir Zam Haberi Daha!

Başkent’te Bir Zam Haberi Daha!
İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde ulaşıma yapılan zam konvoyuna Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı.Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma tarifesine göre EGO,...

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde ulaşıma yapılan zam konvoyuna Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı.

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma tarifesine göre EGO, Ankaray ve metrolarda tam biniş 2 TL’den 2,35 TL’ye, indirimli biniş ise 1,50 TL’den 1,75 TL’ye çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, UKOME Genel Kurulunun aldığı karar doğrultusunda EGO, Ankaray ve metro ücretlerinde tarife değişikliği yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da tam biniş ücretinin 2,35 lira, indirimli biniş ücretinin ise 1,75 lira olarak belirlendiği bildirildi. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0,80 kuruş olmasına karar verildiği ifade edildi.

Belirlenen yeni tarifeye göre özel halk otobüslerinde ise (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücretinin 2,40 TL’den 2,55 TL’ye, indirimli biniş ücretinin 1,50 liradan 1,75 liraya yükseltildiği, minibüs seferlerinde kısa mesafe ücretinin 2,40 TL’den 2,55 TL’ye, uzun mesafe ücretinin ise 2,75 TL’den 2,90 TL olarak belirlendiği açıklandı.

Belediye açıklamasında zamma gerekçe olarak ‘işletim maliyetlerinde meydana gelen artışlar’ gösterildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ankara’da toplu taşıma ücretlerinde 1 Eylül 2011 tarihinden bu yana geçen 5 yıllık sürede sadece bir kez tarife değişikliği yapılmış, bu da 19 ay önce tam yolcuda 0,25 kuruş, indirimli yolcu ücretinde ise 0,20 kuruş olarak gerçekleşmiştir. Bunun dışında herhangi bir artış yapılmadan hizmet sürdürülmeye çalışılmıştır. Kamu hizmeti olarak görülen ve kar amacı güdülmeyen toplu ulaşım hizmetinde, yatırım maliyetleri ile işletme maliyetlerindeki artışlar, sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmetinin sunulması noktasında tarife değişikliği yapılmasını kaçınılmaz kılmıştır.”

CİHAN