Bakan Bilgin'den zam açıklaması: Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatından koruyacağız

Bakan Bilgin'den zam açıklaması: Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatından koruyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz" açıklamalarını değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin, hükümetin, çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu söyledi. Bilgin, ayrıca haziran ayında açıklanacak enflasyon rakamlarına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz." demişti.

'Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacağız'

Erdoğan'ın bu ifadelerinin sorulması üzerine Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.

Bakan Bilgin, "Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.