AB'de Nakit Ödemelere 5 Bin Euro Üst Sınır Gelebilir

AB'de Nakit Ödemelere 5 Bin Euro Üst Sınır Gelebilir
Alman Maliye Bakanlığı, tüm AB ülkelerinde nakit ödemelerde üst sınırın getirilmesi için çalışma başlattı. Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, AB üyesi ülke maliye bakanları toplantısında konuyu gündeme getirecek.AB üyesi...

Alman Maliye Bakanlığı, tüm AB ülkelerinde nakit ödemelerde üst sınırın getirilmesi için çalışma başlattı. Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, AB üyesi ülke maliye bakanları toplantısında konuyu gündeme getirecek.

AB üyesi ülkelerin sınırları içinde nakit ödemelerde sınırlama getirilmesi gündemde. Alman Maliye Bakanlığı bu yönde bir çalışma başlattı.

Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslak, AB üye ülkelerinde nakit ödemelere 5 bin euro üst sınır getirmeyi hedefliyor.

Taslak kabul görür ve yasalaşırsa AB üyesi ülkelerde her türlü alışverişte 5 bin eurodan fazla nakit ödeme yapılamayacak.

Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, nakit ödemeye üst sınır getirilmesi talebini, gelecek hafta yapılacak AB üyesi ülke maliye bakanları toplantısında gündeme getirecek.

Bakan, bu yöndeki düzenlemenin bu yıl uygulamaya girmesinden yana.

Federal Maliye Bakanlığı, uygulamayla, kara paranın önüne geçilmesini ve terör örgütlerine para akışını kesmeyi amaçlıyor.

Schaeuble’nin üzerinde çalıştığı yasa tasarısının, Federal Hükümetin 2014 yılından beri kara parayla mücadele planının bir parçası olarak görülüyor. Planın hayata geçmesiyle birlikte özellikle emlak piyasasında büyük oranda dönen kara paranın önleneceği sanılıyor.