Tavuk yumurtasındaki kırmızı ve kahverengi lekeler ne kadar tehlikelidir ? Birçok kişi bunu bilmiyor!

Tavuk yumurtasındaki kırmızı ve kahverengi lekeler ne kadar tehlikelidir ? Birçok kişi bunu bilmiyor!
Tavuk yumurtası, kahvaltının tamamlanmadığı, evrensel ve son derece faydalı bir üründür.Muhtemelen her birimiz fark etmişizdir - bir yumurtayı kırdığınızda üzerinde kırmızı ve kahverengi lekeler görünür. Bazı ev hanımları bu tür yumurtaları atıyor, bazıları ise sakince pişiriyor. Yumurtaların üzerindeki bu kırmızı lekelerin gerçekte ne olduğunu, işlevlerinin ne olduğunu inceleyelim:


Kırmızı lekeli yumurta yiyebilir misiniz ?

Yumurtalarda neden kahverengi ve kırmızı lekeler var: böyle bir ürün tüketim için güvenli midir?
Daha sık olarak, bu tür lekeler evde baktığınız tavuğunuzun yumurtalarında görülebilir - mağazadan satın alınan yumurtalarda neredeyse hiç bu tür lekeler yoktur. Ve tüm yumurtalar satışa gönderilmeden önce fabrikalarda denetlendiğinden, bunlar açıklığa kavuşturulur ve reddedilir. Dolayısıyla hiçbir kirlilik içermeyen temiz bir ürün raflara ulaşıyor. Elbette istisnalar da var - çoğu zaman bu kahverengi yumurtalarda olur, çünkü kabukları ortanın tamamen aydınlatılmasına izin vermez. Bu nedenle kırmızı noktalar fark edilmeden kalır.

yumurta.jpg

İstatistiklere göre evcil tavuk yumurtalarının yüzde on beşinde kırmızı ve kahverengi lekeler var . Ve işte olay şu. Yumurtanın oluşumu sırasında kan damarlarının bulunduğu bir yumurta sarısı kesesi oluşur. Yumurta sarısı olgunlaştığında bu torbadan salınmaya başlar ve damarlardaki kanın bir kısmı yumurtanın kendisine girer.
Uzmanlar, tavuğun yaşlandıkça daha fazla kan lekeli yumurta yumurtlayacağını açıklıyor. Ayrıca lekelerin görünümü tavukların genetik özelliklerinden etkilenebilir.

Bu tür yumurtaları yemek güvenli midir?

Burada herkesin kendisi için bir karar vermesi gerekiyor çünkü kimse kesin bir cevap vermiyor. Yine de doktorlar kırmızı lekeli yumurtaların taze olarak kullanılmamasını önermektedir. Ancak haşlanır veya kızartılırsa oldukça güvenlidirler. Eğer omlet ya da bir tür hamur işi pişirecekseniz bu kırmızı lekeleri gidererek ürüne kan girmemesini sağlayabilirsiniz.