Tahir Elçi Suikastında Son Dakika Gelişmesi

Tahir Elçi Suikastında Son Dakika Gelişmesi
Suikasta kurban giden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında son dakika gelişmesi.

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015’te katledilmesine dair açılan davada savcının sanıkların beraati yönünde mütalaa verdiği belirtildi. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren son dakika gelişmesini X hesabından duyurdu.

tahir-elci.jpg

Eren "Onlarca kamera önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi dosyasında 8 yılın sonunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı sanıkların Beraatı yönünde mütalaa verdi. O karanlık gün bir gün muhakkak aydınlanacaktır" dedi.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Elçi cinayetine dair dava duruşması 12 Haziran'da Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davada, tutuksuz yargılanan polis Sinan Tabur, Fuat Tan ve Mesut Sevgi’ye “bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçlaması yöneltiliyor.

tahir-elci-001.jpg

TAHİR ELÇİ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde bir basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada başından vurularak öldürüldü.

tahir-elci1.jpg

Gazi Caddesi'nde güvenlik güçleri ile iki PKK'li arasında silahlı çatışma çıkmış, polis memurları Ahmet Çiftasan ve Cengiz Erdur hayatını kaybetmiş, Tahir Elçi ve bir grup gazeteci de çatışmanın ortasında kalmıştı. Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Elçi'nin ölümüne neden olan merminin çekirdeği, olay yeri incelemesi yapılmadığı için bulunamadı.