Halk TV Yayınını Malzeme Ettiler: Algı Yaratan A Haber'e Flaş Yanıt

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Sözüm Var' programında CHP Lideri Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Gökhan Günaydın'ın sözleri çarpıtılarak, CHP'nin Özel'e savaş açtığı iddia edildi. Halk TV ekranlarından yanıt gecikmedi.

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Sözüm Var' programında CHP Lideri Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Gökhan Günaydın, "Biz CHP olarak bir büyükelçi bu toplantıya gitsin ve not tutsun' dedi. A Haber bunu ekranlara taşıyarak 'CHP medyası Özgür Özel'e savaş mı açıyor' başlığı ile ekranlara taşıdı. A Haber'in algı yarattığı anlarda Özgür Özel'e güvenilmediği iddia edildi.

'GÜVENİLMEYEN KİŞİ ÖZEL DEĞİL ERDOĞAN'DIR'

'Sözüm Var' programı moderatörü, gazeteci Şirin Payzın Halk TV ekranlarından duruma yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

"A Haber yapımcıları ve editörleri siz konuyu çok yanlış anlamışsınız güvenilmeyen kişi Özgür Özel değil, güvenilmeyen sayın Erdoğan ve etrafı. Neden mi? Şundan dolayı; vakti zamanında Berat Albayrak Amerika toplantılarında, kimseyi içeri almadan Trump'ın damadı ile anlaşmalar imzalayarak Türkiye Cumhuriyeti devleti adına sözler veriyordu. Newyork Times bunu manşetine taşıyarak 'Damatlar Diplomasisi' başlığını atmıştı. Dışişleri Bakanlığı mensupları ve askeri mensuplar içeriye alınmıyordu. devletin en önemli sırları Berat Albayrak ve 3 kişi arasında konuşuluyordu. Devletin bütün ilişkileri böyle gitti.

'BİZİM ÜZERİMİZDEN REYTİNG YAPIYORLAR'

Dolayısıyla CHP'nin ve yetkililerin güvenmediği kişi Özgür Özel değil, Erdoğan. Burada bizim üzerimizden reyting yapıyorlar. Çarpıtıyorlar ve bizim üzerimizden reyting yapıyorlar. Neymiş efendim CHP medyasıymış siz kendinize bakın ne medyasısısınız?" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr