Çetin Doğan Tahliye Oldu! 'Af Söz Konusu Değil, Anayasa'nın Gereği Yapıldı'

28 Şubat Davası Hükümlüsü komutan Çetin Doğan İzmir Buca'da kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Çetin Doğan cezaevinden çıkışında yaptığı açıklamada "Af söz konusu değil" dedi. Çetin Doğan'ın tahliyesinin ardından Ankara Sincan'daki 4 general daha tahliye edildi.

Emekli komutan Çetin Doğan cezaevinden tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mart 2023’te emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp’in kalan cezalarını sağlık sorunları nedeniyle affetmişti.

Çetin Doğan'ın tahliyesinin ardından Ankara Sincan'daki 4 general daha tahliye edildi.

Fevzi Türkeli, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak ve Cevat Temel Özkaynak da tahliye edildi.

Generaller 1000 günden fazla süredir cezaevindeydi.

etin-dogan3.jpg

İLK AÇIKLAMA: AF SÖZ KONUSU DEĞİL

Çetin Doğan cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada "Son 15 yılımın yarısını hapishanede, yarısını da hakkımda açılan davalarla uğraşarak geçirdim. Maalesef. Türkiye'da adalet yerine oturmadıkça hiçbir kurum düzelmez. Adalet hepimize gerekli olan bir şey. Umarım bundan sonra son olur bu tür keyfi tutuklamalar. Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor; af değil. Doğrudan anayasal bir görevi doğrudan Cumhurbaşkanı'nın geç olarak yerine getirmesidir" diye konuştu.

etin-dogan1.jpg

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, aralarında eski Genelkurmay 2’nci başkanı Çevik Bir, eski Jandarma genel komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay genel sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve eski 1. Ordu komutanı Çetin Doğan’ın da olduğu 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını 2021’de onamıştı.

14 isim, iki gün içinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle 2 Ağustos 2022’de tahliye edilmişti.

Emekli korgeneral Vural Avar, cezaevindeyken 20 Aralık 2022’de hayatını kaybetmişti.

Daha sonra sağlık sorunları bulunan emekli korgeneral Hakkı Kılınç 11 Ocak 2023’te, eski orgeneral İlhan Kılıç ve eski tümgeneral Kenan Deniz de 26 Ocak 2023’te tahliye edilmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mart 2023’te emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp’in kalan cezalarını sağlık sorunları nedeniyle affetmişti.