Nebati'nin Gözdesi İdi, Mehmet Şimşek'in Gözüne Giremedi...

Nebati'nin Gözdesi İdi, Mehmet Şimşek'in Gözüne Giremedi...
Son yıllarda adından en çok söz ettiren finansal araçlardan biri de hiç kuşkusuz Kur Korumalı Mevduat oldu. Nurettin Nebati'nin döviz kurundaki artışı durdurmak için başvurduğu ve sahip çıktığı kısaca KKM, Mehmek Şimşek'in bakanlık koltuğuna oturmasıyla gözden düştü

Eski bakan Nurettin Nebati'nin “Döviz kurlarındaki oynaklığı azalttık” diyerek savunduğu Kur Korumalı Mevduat sisteminde sona geliniyor. Mehmet Şimşek, "Çıkmak istiyoruz" dedi.

Dövize olan talebi azaltmak için kurulan ancak uzmanların tepki gösterdiği Kur Korumalı Mevduat sisteminde sona geliniyor. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Döviz kurlarındaki oynaklığı azalttık” diyerek savunduğu KKM için, ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek, “Çıkmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz” dedi.

Şimşek, Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas’ın Marakeş kentinde politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, beklenen enflasyona göre bakıldığında Türkiye’nin reel faiz sunduğunu, bu durumun da TL’yi çekici kıldığını savundu.

Etiketler :