Kapalıçarşı'de Nefesler Tutuldu, Altın Kritik Veriyi Bekliyor! Piyasa Gurusu Altının 2025'te Ulaşacağı Rakamı Açıkladı

Kapalıçarşı'de Nefesler Tutuldu, Altın Kritik Veriyi Bekliyor! Piyasa Gurusu Altının 2025'te Ulaşacağı Rakamı Açıkladı
Altında gözler ABD'den gelecek faiz kararına odaklandı. Çarşamba günü açıklanacak FED kararı piyasalar için belirleyici olacak.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü alacağı kararı bekleyen Kapalıçarşı’da altın haftaya yüzde 0,29 değer kaybederek başladı.

Buna göre altının satış fiyatı 2.490,79 TL / Gr olurken, alış fiyatı 2.487,63 TL/Gr oldu. Altın Dolar/Ons olarak haftaya yüzde 0,02 değer kaybederek başladı. Uluslararası piyasada 2.338,18 dolardan satış yapılırken, alış fiyatı 2.337,98 Dolar/Ons oldu.

altin-fed5.jpg

PİYASA GURUSU 2025 TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Piyasa gurusu Ed Yardeni, altının gelecek yıl 3.500 dolara yükselebileceğini öngörerek %50'lik bir yükseliş potansiyeline işaret ediyor.

altin-fed3.jpg

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası (FED) mayıs ayı faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Son faiz kararında faizi 5,25-5,50 aralığında sabit tutan FED'in mayıs ayında alacağı faiz kararı, yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları, FED'in mayıs ayı faiz kararı sonrasında yatırımlarını şekillendirecek. Peki, mayıs FED faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde?

altin-1.jpg

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

altin-fed.jpg

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Analistler, Fed'in hafta içi gerçekleştireceği toplantıda faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını anımsatarak, karar sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalarda bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağını dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise Fed'in haziranda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 12, temmuzda yüzde 30 ve eylülde yüzde 58'e geriledi.

MART AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Etiketler :