IBAN'a Gönder'de Cezalar Belli Oldu! Fatura Kesmeyen İşletmeye Fiş Başına Bu Kadar Ceza Verilecek

IBAN'a Gönder'de Cezalar Belli Oldu! Fatura Kesmeyen İşletmeye Fiş Başına Bu Kadar Ceza Verilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN aracılığıyla vergi kaçıran işletmelere büyük cezalar getiriyor. Hesapları tek tek inceleyen bakanlık, kesilmediği tespit edilen her fiş için işletmeye ceza kesecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri incelemeye başladı. Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek.

iban-para3.jpg

Kasapta, manavda, kuaförde, doktor muayenehanelerinde, elektronik mağazalarında kredi veya banka kartı ile ödeme almak yerine, müşterilerini IBAN'la ödemeye yönlendiren, üstelik alışveriş karşılığında fiş-fatura kesmeyen esnafa kötü haber geldi.

iban-para4.jpg

Sabah gazetesinden Dilek Güngör'ün haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm işletmelerin hesaplarına IBAN yoluyla gelen transferleri didik didik incelemeye başladı.

iban-para5.jpg

Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura vermeyen işletmelere ise her bir fatura için 3.400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek. Devleti vergi kaybına uğrattıkları için vergi incelemesi yapılacak.