Emekliye Destekler Peş Peşe Geldi! Yeni Zam İçin Oranlar Ortaya Çıktı

Emekliye Destekler Peş Peşe Geldi! Yeni Zam İçin Oranlar Ortaya Çıktı
Emeklilere yönelik yeni refah paketi, Temmuz'da yapılacak zammın yanı sıra en düşük emekli maaşında artış ve özel "Emeklikart" uygulamasıyla destekleniyor...

Devletin emeklilere yönelik yeni refah paketi yolda! Temmuz ayında yapılacak zammın yanı sıra mevcut en düşük emekli maaşı için de düzenlemeler söz konusu. Üstelik emekli kartı uygulamasıyla milyonlarca emeklinin giderleri azalacak, hayatları daha da kolaylaşacak.

2024 YILI HEYECAN VERİCİ ADIMLARLA BAŞLADI

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında yüzde 37,57 oranında zam yapıldı ve bu oran yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, senede iki kez ödenen emekli bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3.000 TL'ye çıkarıldı.

screenshot-10-001.png

EMEKLİLERE YENİ YILDA REFİK HAZİNE KARTI

Emekli refah paketi kapsamında hazırlanan özel bir kart, emeklilere yönelik destekleri kolaylaştıracak. Emeklikart adı verilen bu kart sayesinde, emeklilere yapılan tüm destekler bu kart üzerinden sağlanacak. Kart, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yönetilecek ve yapılan indirimler de bu kart aracılığıyla uygulanacak.

screenshot-8-001.png

TEMMUZ'DA BEKLENTİLER YÜKSEK

Temmuz ayında yapılacak zammın detayları henüz kesinleşmemiş olsa da enflasyon belirleyici olacak. Şu an için üç aylık enflasyon yüzde 15 olarak belirlendi ve altı aylık enflasyonun yüzde 25-30 aralığında olması bekleniyor. Ancak, emeklilerin alım gücünü artırmak için yıllık enflasyona göre bir zammın da gündemde olduğu belirtiliyor. Bu durumda, Temmuz ayında emeklilerin yüzde 35-40 arasında bir zam alması bekleniyor.

screenshot-9-001.png

EMEKLİ REFİK PAKETİ NELER İÇERİYOR?

Emekli refah paketi kapsamında düşünülen destekler arasında belediye hizmetleri, enerji destekleri, ulaşım destekleri, finansal destekler, konut-kira destekleri ve tatil konaklama destekleri bulunuyor.

Etiketler :