Özgür Özel'den 23 Nisan Mesajı!

Özgür Özel'den 23 Nisan Mesajı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Özel, mesajında, dünyada pek az parlamentoya nasip olmuş bir biçimde çok zor koşullarda halkın sandıktan çıkan iradesini yansıtarak 104 yıl önce açılan Meclisin hem kurtuluş mücadelesini yönettiğini hem bağımsızlığı kazandığını hem de Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu belirtti.

Demokrasinin, 104 yıllık tarih içerisinde çeşitli bahanelerle akamete uğratıldığını ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"Partimiz demokrasimizi hedef alan her türlü eylemin karşısında kararlılıkta durmuş, kuruluş kongremiz olarak kabul ettiğimiz Sivas Kongresi'nden bu yana Cumhuriyeti, demokrasiyi ve ulusal egemenliği korumayı ve yaşatmayı en büyük görev ve sorumluluk olarak benimsemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bugün geldiğimiz aşamada, yetkilerinin aşındırıldığı, saygınlığının zedelendiği açıktır. Parlamentomuzun saygınlığına halel getiren her bir adım, kuşkusuz milletimizin iradesini engellemektir."

Parlamentonun kuruluşundaki saygınlığına yeniden kavuşması için kuvvetler ayrılığının gerçekten tesis edilebilmesini sağlamak durumunda olduklarını vurgulayan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"86 milyon yurttaşımızın temel hak ve özgürlüklerini geliştirmek, Cumhuriyetimizin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini korumak ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsüne sahip çıkmak, Türkiye Büyük Millet Meclisinin en önemli görevlerindendir. Böylesi anlamlı bir günü çocuklarımıza armağan ederek, bugünü 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak kutlamamızı sağlayan başta Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletten aldığı vekaletle Türkiye Büyük Millet Meclisinde 1. dönem görev yapmış tüm milletvekillerini saygı ve rahmetle anıyorum."