Naci Görür'den yeni bir deprem uyarısı!

Naci Görür'den yeni bir deprem uyarısı!
Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem riski konusunda yeni uyarılarda bulundu. Özellikle Antalya bölgesindeki deprem tehlikesine dikkat çeken Görür, bu bölgedeki üç önemli fay zonunun ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Görür, Antalya’yı etkileyebilecek bu fay hatlarının Fethiye-Burdur, Beyşehir ve Antalya’nın güneyindeki Helen-Kıbrıs fay zonları olduğunu vurguladı. Bu fay hatlarında stres biriktiğini ve bu stresin boşalması halinde afet boyutunda zararlara yol açabileceğini söyledi.

Görür, Türkiye’de deprem planlarının çok olmasına rağmen, bu planların raflarda kaldığını ve uygulanmadığını eleştirdi. AFAD’da binlerce raporun bulunduğunu, ancak bu raporların yeterince değerlendirilmediğini ifade etti. Deprem riskinin hafife alınmaması gerektiğini belirten Görür, Türkiye’nin Alp-Himalaya deprem kuşağında yer aldığını ve bu durumun ciddi bir hazırlık gerektirdiğini söyledi.

Depreme hazırlık konusunun şaka kaldırmadığını belirten Görür, toplum olarak bu konuda bilinçli ve hazırlıklı olunması gerektiğini, vatandaşların ve yetkililerin sorumluluk alarak ülkeyi depreme hazırlaması gerektiğini vurguladı.