Dolar Savaş Korkusunu Geride Bıraktı, Yeniden Fiyatlandı

Dolar Savaş Korkusunu Geride Bıraktı, Yeniden Fiyatlandı
Geçen hafta, jeopolitik risklerin azalmasıyla dolar ve altın değer kaybetti. TCMB'nin dolar üzerindeki etkisi artarken, İran-İsrail geriliminin hafiflemesiyle dolar 32,57 liradan işlem gördü.

Geçen hafta, doların yükselişinde etkili olan jeopolitik risklerin gündemi duruldu. İran ve İsrail arasındaki gerilim, sıcak savaş endişeleriyle fiyatlanan altın ve dolar, Orta Doğu'daki tansiyonun stabil seyre dönmesiyle düşüş yaşadı.

2021/09/18/dolar.jpg

TCMB'NİN DOLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dolar kuruna etkisi gözle görülür hale geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dezenflasyon çabalarını desteklemek için yurt içi varlıklara yönlendirme çağrısı, doların TL karşısındaki hareketlerini etkiliyor.

2021/10/25/dolar-001.jpg

DOLARDA ÇARPICI DÜŞÜŞ

İsrail ve İran'ın çatışma niyetinin düşük olmasıyla Cuma günü doların hızlı bir düşüş yaşadığı görüldü. Dolar kuru 33 lirayı aşarken, aynı gün içinde 32 lira seviyelerine kadar geriledi. Haftanın başında ise 32,48 lira seviyesinde seyreden dolar, yatay hareketine devam etti. Bugün ise sınırlı bir yükselişle 32,57 liradan işlem gördü.

2021/10/25/dolar-kac-tl.jpg