Zorla evlendirilen gelin kocasının ailesini zehirli ayranla öldürdü

Zorla evlendirilen gelin kocasının ailesini zehirli ayranla öldürdü
Pakistan'ın Muzaffergah bölgesinde zorla evlendirilen bir kadın yaptığı zehirli ayranla kocasını ve kocasının ailesini zehirleyerek öldürdü. Olayda en az 15 kişinin öldüğü ve 14 kişinin de hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor

Pakistan'ın Muzaffergah bölgesinde zorla evlendirilen bir kadın yaptığı zehirli ayranla kocasını ve kocasının ailesini zehirleyerek öldürdü. Olayda en az 15 kişinin öldüğü ve 14 kişinin de hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

Pakistanlı bir kadın, zorla evlendirildiği kocasına ve ailesine servis ettiği lassiye (şekerli ayran) zehir karıştırdı. Kocası ve 12 akrabası yaşamını yitirdi.

Polise göre Asiya Bibi adlı kadın geçen hafta sütüne zehir katarak kocasını öldürmeye çalıştı. Ancak kocası bu sütü içmedi. Bibi bunun üzerine bu sütten yoğurt yaptı ve kocasının ailesine ayran ikram etti.

Eylül ayında evlendirildiği belirtilen Bibi’nin yaşı açıklanmadı. Pakistan’da özellikle kırsal bölgelerde görücü usulü evlilik çok yaygın. Muzaffergah Emniyet Müdürü Uveys Ahmad, Asiya Bibi hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldığını doğruladı. Bibi’yle birlikte, sevgilisi olduğu belirtilen bir adamla teyzesi de tutuklandı.