Zonguldak'ta oğulları tarafından öldürülen kadının cenazesi

Zonguldak'ta oğulları tarafından öldürülen kadının cenazesi
Zonguldak'ta 2 oğlu tarafından öldürülen kadının cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedildi

Zonguldak’ta iki oğlu tarafından 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen Nazlı Uyanık’ın cenazesini yakınları teslim almaya gelmeyince belediye ekipleri teslim aldı. Kadının cenazesinin ilçedeki kimsesizler mezarlığına defnedileceği belirtildi.

Bitlis’te yaşayan ve kocasından şiddet gördüğü için aylar önce kadın sığınma evine yerleşen Uyanık, eşi ve çocukları 25 yaşındaki Sertan ile 17 yaşındaki Özkan Uyanık’ın tacizlerine maruz kalmaya devam etmiş, bir süre önce de sığınma evinden ayrılarak İstanbul’a kaçmıştı.

İstanbul’da Zonguldaklı M.S. isimli bir kadınla tanışan Uyanık, Zonguldak’ın Devrek ilçesine gitmiş, burada kiraladığı evde çocukları tarafından bulunmuşu. Kardeşlerden Sertan Uyanık annesini kendisinin bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

Otopsi işlemleri tamamlanan Uyanık’ın cenazesini ailesinden kimse almadı.

Belediye görevlilerinin cenazesini morgdan teslim aldığı Uyanık için ilçe merkezindeki Ulu Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze kadınların omuzlarında taşındı.

Cenaze törenine Uyanık’ın isimleri açıklanmayan anne ve babası, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, sivil toplum kuruluşları, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘Üzüntümüz çok fazla’

İlçe halkı olarak üzüntülü bir gün yaşadıklarını belirten Devrek Belediye Başkanı Semerci şunları söyledi: “Çağ olarak böyle konuları aştık. Ailesiyle anlaşamayan bir hanımefendi önce sığınma evine gitmiş, sonrasında da ilçemize gelmiş. Daha iki günlük misafirken evlatları tarafından işlenen töre cinayetiyle hayatını kaybetti. Üzüntümüz çok fazla. Bunu ben kınıyorum. Olmaması gereken bir olay. Bizim misafirimizdi. Hunharca katledilmesi bizleri son derece üzdü. Belediye olarak ilçe halkı olarak cenazeye sahip çıktık.”

‘Böyle din yok’

Uyanık’ın cenaze namazın kıldıran Devrek İlçe Müftüsü Mahmut Çakır ders niteliğinde bir konuşma yaptı.