Zeybekci'nin Meclis'ten kaçtığı gece "en kötü"süymüş

Zeybekci'nin Meclis'ten kaçtığı gece "en kötü"süymüş
AKP İzmir adayı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 30 yıllık evliliklerinin en kötü gününün '15 Temmuz gecesi' olduğunu söyledi

AKP İzmir adayı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 30 yıllık evliliklerinin en kötü gününün '15 Temmuz gecesi' olduğunu söyledi. AKP'li Zeybekci de, o gece için "Silahımla Meclis'te bekledim" demişti, oysa görüntüler Meclis'ten kaçtığını gösteriyordu.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, 30 yıllık evliliklerinin en kötü gününü açıkladı.  Hürriyet'e verdiği röportajda Ayşen Zeybekçi, "15 Temmuz’u düşündüğüm zaman hâlâ çok kötü oluyorum. Nihat Bey Meclis’te ve orası bombalanıyor, korkunçtu. Hayatımızın en kötü günüydü" dedi.

Nihat Zeybekçi ise,  o gün yaşananlar için "O gece kızımız Fatma’nın hukuk fakültesinden mezuniyeti vardı. Tören bitti, ailemiz ve arkadaşlarıyla yemeğe gidecektik. Ben bir heyetle görüşmem nedeniyle biraz gecikecektim. Heyetle oturduk, o sırada ilk uçak Dikmen’den aşağı doğru geçti. Normal değildi, sonra ikinci uçak… Arkadaşlara sordum, ‘Gece eğitimiym doğru bir uçuş daha görünce telefon trafiği başladı. Bizimkileri aradım, ‘Eve gelin’ dedim. Evde buluştuk, ilk bomba atıldı. Anladık ne olduğunu. Eşim ve çocukları evden güvenilir bir yere göndermeye karar verdim, ben Meclis’e gidecektim.  ‘Gitme, ne olur gitme’ diye yalvarıyordum. ‘Ben bir korkak gibi saklanamam, siz gidin’ deyince oğlumuz babasını yalnız bırakmayacağını söyledi. Kendimşizi rezil ettirecek bir pozisyona sokamazdık. Bana geldiklerinde hesabını sormak üzere hazırlandım. Silahımız, her şeyimiz hazırdı. Sonrasını biliyorsunuz zaten." diye konuştu.

Zeybekçi’nin 15 Temmuz’da TBMM’den kaçış görüntüleri ortaya çıkmıştı

Zeybekci yaptığı bir açıklamada 15 Temmuz gecesine dair, “15 Temmuz’da üstüme kurşun yağıyordu. Silahım ve 3 şarjörümle TBMM kapısında bekledim” ifadelerini kullanmıştı.  Ancak ortaya çıkan görüntülerde Zeybekci'nin 15 Temmuz Gecesi TBMM’den kaçarak meclisin bodrumuna saklandığı görülmüştü.

Etiketler :