Zeybekci’nin İzmir adaylığına itiraz! Halen o görevde

Zeybekci’nin İzmir adaylığına itiraz! Halen o görevde
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Nihat Zeybekci için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçisi verdi. Zeybekci’nin adaylığına itirazın sebebi, halen Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili olması gösterildi.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin, halihazırda Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili görevinde olması nedeniyle adaylık başvurusunun iptali için İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi.

“1 ARALIK 2018’E KADAR İSTİFA ETMESİ GEREKİYORDU”

Yeniçağ'da yer alan habere göre; İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, 2839 Sayılı Milletvekili seçim kanununu 18. Maddesine atıf yapılarak sunulan dilekçede, “31 Mart seçimleri için geçerli olan kamu görevlilerinin en geç 1 Aralık 2018 tarihine kadar istifa etme zorunluluğu bulunmaktadır. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekci’nin de Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptığı bilindiğine göre, 1 Aralık 2018 tarihine kadar bu görevinden istifa etmemiş olduğu ve 1 Aralık 2018’den bu yana kendisine halen maaş olarak ödeme yapılmakta olduğu hususları dikkate alınarak adaylık başvurusuna yasal süre içerisinde itiraz ediyor, adaylık başvurusunun reddedilmesini arz ve talep ediyoruz” denildi.