Zeybekci coştukça coştu... Lafa değil icraata bak!

Zeybekci coştukça coştu... Lafa değil icraata bak!
Denizli’de belediye başkanı olduğu dönemde alkollü mekânları bir bir şehir dışına süren AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, "Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım? Bu uygulamaların hiçbirisi...

Denizli’de belediye başkanı olduğu dönemde alkollü mekânları bir bir şehir dışına süren AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, "Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım? Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak" açıklamasında bulundu.

AKP tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, Best FM'de Ufuk Karcı'nın sorularını yanıtladı.

Hayat tarzına müdahalenin söz konusu olmayacağını belirten Zeybekci, "Özellikle bu alkolle ilgili soruları haksız buluyorum. Belediyenin kafelerinde alkol satışını neden kaldıralım? Mekanları, neden taşıyalım. Bu uygulamaların hiçbirisi ile bir problemimiz olmayacak. Ancak bu tartışmalar, İzmir'e haksızlıktır" dedi.

“TABAKHANE EN DOĞRU YER”

Zeybekci’nin AKP’den iki dönem üst üste Denizli Belediye Başkanı olduğu ve istifa ederek milletvekilliğine geçtiği 2004-2011 döneminde belediye kentte tek bir içki ruhsatı vermedi.  İçişleri Bakanlığı’nın 2005 tarihli yönetmeliği bahane edilerek 54 mekanın içki ruhsatı iptal edildi. İçki servisi yapmak isteyen lokallere taşınmaları için 2005 yılında Denizli’nin bakanlık yönetmeliği uyarınca ‘içkili alan’ı ilan edilen tabakhane adres gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İBB Başkanlığı döneminde başlattığı sosyal tesislerdeki içki yasağını İBB iştiraki Beltur eliyle genişletmiş,  İBB'nin kiraya verdiği ve içkili restoran olarak kullanılan mekânların kira sözleşmeleri iptal ettirmişti.

Etiketler :