Zetin Dalı Harekatı: Afrin'de kritik bölgeler teker teker ele geçiyor

Zetin Dalı Harekatı: Afrin'de kritik bölgeler teker teker ele geçiyor
Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatının 3. gününde kritik gelişmeler yaşanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11...

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatının 3. gününde kritik gelişmeler yaşanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirmişti. Bugün terör örgütünden alınan yer sayısı artıyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda Azez'den ilerleyen TSK unsurları ve ÖSO Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve 3 köyü ele geçirdi. En az 10 YPG'linin de yakalandığı iddia ediliyor.

AZEZ'DE YENİ CEPHE

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den yeni bir cephe açtı. Harekat'ın 3. gününde TSK'ya bağlı kara unsurlarının hedef topraklara girdiğini bildirildi. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Azez'deki ÖSO güçleri, Afrin'de terör örgütü PYD denetimindeki Maranez, Minnag, Ayn Dakka ve Cabel Bursiya bölgelerine yaklaştı. Yer yer birkaç yüz metre uzaklıkta cepheler oluşturan ÖSO güçleri, özellikle geceleri PYD/YPG/PKK'lı teröristlerin saldırılarını da anında karşılık veriyor. Özellikle Cabel Bursiye bölgesinde konuşlu ÖSO güçleri, PYD'li teröristlerin bulunduğu bölgeyi ağır silahlarla ateş altına aldı. Aynı zamanda teröristlerin bulunduğu bölge Türkiye sınırında konuşlu bulunan birlikler tarafından Fırtına obüsleri ile ateş altına alınıyor.

KRİTİK TEPE ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in doğusundaki Azez'den öğle saatlerinde başlattığı ilerlemede Burseya Dağı'nı tamamiyle kontrol altına aldı. Burseya Dağı'nda en az 10 terör örgütü YPG üyesinin yakalandığı öne sürüldü. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alınıyordu.

Diğer taraftan Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, dün de Afrin'in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirmişti.

Etiketler :