Zekai Aksakallı neden istifa etti? Halk TV'de çarpıcı yorumlar!

Zekai Aksakallı neden istifa etti? Halk TV'de çarpıcı yorumlar!
TSK'daki istifa ve atama depreminin arkasında Fırat Kalkanı mı, mahkeme ifadeleri mi yatıyor?

Halk TV'de Cüneyt Akman yönetimindeki Zamanın Ruhu'nda konuşan emekli askerler Haldun Solmaztürk ve Ahmet Yavuz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki atama ve istifa depremini yorumladı. Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan alınmasının tartışıldığı programda çarpıcı yorumlar yapıldı.

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın bu görevden alınıp 2. Kolordu Komutanlığı'na getirilmesinin normal olmadığını söyledi. "Verilen resim tartışmalı" diyen Solmaztürk, "Orduda birçok şeyin değiştiğini gösteriyor. Aksakallı'nın Fırat Kalkanı'nı yürüttükten sonra böyle bir atamaya maruz kalması tartışılır bir durum" yorumunu yaptı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da Sakallı'nın istifasını normal karşıladığını, "Özel Kuvvetler Komutanı iken 2.Kolordu'ya atanmak istifa nedenidir" dedi.

Aksakallı'nın darbe mahkemelerine gönderdiği açıklamada "TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda ilk haber alınır alınmaz 'personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz 2016'da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır" demişti. Her iki emekli komutan da bu açıklamanın yarattığı etkiye dikkat çekerek, Aksakallı'nın başka yere atanmasının arkasında bu neden olup olmadığını sordu.

Aksakallı'nın başka yere atanması sebebiyle istifa ettiği ve daha sonra vazgeçirildiği iddia ediliyor.

Etiketler :