"Zarrab'ın avukatı Erdoğan'la irtibat halindeydi!"

"Zarrab'ın avukatı Erdoğan'la irtibat halindeydi!"
Reza Zarrab'ın doğruladığı tapelerde, Zarrab'ın avukatlarının danışmanlar vasıtasıyla Erdoğan ile irtibatlı olduğu intibaı ortaya çıkıyor

Reza Zarrab'ın tanık sıfatıyla ifade verdiği mahkemede yeni bir tape daha dinletildi.

Reza Zarrab'ın doğruladığı tapelerde, Zarrab'ın avukatlarının danışmanlar vasıtasıyla Erdoğan ile irtibatlı olduğu intibaı ortaya çıkıyor. Bu tape Zarrab'ın hapishanede yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili. ABD'de Zarrab'ın hapishanede yaptığı telefon görüşmeleri yasal olarak kaydedilmiş. İşte bu konuşma kayıtlarının bazıları ise çok ilginç.

Eğer bu telefon kayıtları doğru ise Zarrab'ın avukatının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kim olduğu tapede belli olmayan bir danışmanı vasıtasıyla irtibatta olduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Konuşmalarda bir zorluk da söz konusu kayıtların Zarrab'ın ABD'deki cezaevinden Azerbaycan Türkçesi olarak yaptığı telefon konuşmaları oluşu. Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, ABD hükümetinin, Zarrab'ın ABD'deki cezaevinden Azerice olarak yaptığı bu  telefon konuşma kayıtlarını zamanında mahkemeye ve kendilerine ulaştırmadığını iddia ederek itiraz etti. Kayıtları ilk olarak The Daily Beast sitesinin yargı muhabiri Katie Zavadski paylaştı.

ERDOĞAN'IN ZARRAB'IN AVUKATLARIYLA İRTİBATI İZLENİMİ

Telefon görüşmelerinde "Beyefendi" olarak bahsedilen birinden bahsediliyor. Üstelik cümle biraz muğlak. Bu "Beyefendi" Erdoğan'ın -Reza ile konuşanın varlığını ileri sürdüğü- Erdoğan'ın danışmanı da olabilir, ya da Türk devlet geleneğinde liderler için sıklıkla kullanıldığı üzere konuşan bizzat Erdoğan'ı kast etmiş de olabilir; konuşmanın bütününden alınan izlenim de daha çok böyle olduğu yönünde. Yine Reza ile konuşanın Reza'ya verdiği bilgi doğruysa Erdoğan'ın danışmanları, bunun sadece Reza meselesi olmadığını, milli mesele olduğunu söylemiş Zarrab'ın avukatına...

Telefon konuşmalarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, "Beyefendi'den (Erdoğan?) Zarrab için Obama'yı aramasının rica edilmesi.

İşte mahkeme tarafından yayınlanan o konuşmalar

"Erkek konuşmacı, İbrahim konuşmaları dinlerken, Şeyda adlı kadın avukatla görüştüğünü söyledi. Erkek, Şeyda'nın Mevlüt ve Bekir'le görüştüğünü, Beyefendi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?) ile de görüşeceğini ve gerekirse (dönemin ABD Başkanı) Obama'yı aramasını isteyeceğini söyledi.

Özetle bu çok ilginç telefon kaydı şöyle:

Zarrab ile konuşan erkek konuşmacı Zarrab'a (belli bir) konuşmanın iyi gittiğini ve bu zamana kadar yaptıkları en ciddi iş olduğunu söylüyor.

Erkek konuşmacı, İbrahim konuşmaları dinlerken, Şeyda adlı kadın avukatla görüştüğünü söyledi. Erkek, Sheyda'nın Mevlüt ve Bekir'le görüştüğünü, Beyefendi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?) ile de görüşeceğini ve gerekirse (dönemin ABD Başkanı) Obama'yı aramasını teklif edeceğini söylediğini anlatıyor. Şeyda'ya göre

(Cumhurbaşkanı) danışmanı, bunun sadece Reza'nın sorunu olmadığını, ülke meselesi olduğunu söylemiş. Yarın Sheyda, Bekir ile konuşup Beyefendi'ye de bilgilendireceğini söylemiş.

Erkek konuşmacı, Zarrab'ı İbrahim'in sürece dahil olacağı, Mevlüt, Bekir ve Beyefendi'nin başkanı arayacağı konusunda temin ediyor.

Mahkemeye sunulan belgelerden, telefon konuşmalarının geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında yapıldığı görülüyor.

Atilla'nın avukatları hükümetin kendilerine ilettiği telefon konuşması kayıtlarının Azerice özet olduğunu ve konuşmanın içeriğinin anlaşılmasının çok güç olduğunu bildirdi."

Etiketler :