Zarrab’ın avukatı şimdi de Trump’ı savunacak

Zarrab’ın avukatı şimdi de Trump’ı savunacak
ABD'de "itirafçı" olan Reza Zarrab, savunması için kendisine New York'un en ünlü avukatlarından oluşan bir "rüya takımı" kurmuştu. Şimdi Zarrab'ın avukatlarından en ünlüsü, ABD Başkanı Donald Trump'ın da avukatı oldu

ABD'de "itirafçı" olan Reza Zarrab, savunması için kendisine New York'un en ünlü avukatlarından oluşan bir "rüya takımı" kurmuştu. Şimdi Zarrab'ın avukatlarından en ünlüsü, ABD Başkanı Donald Trump'ın da avukatı oldu. Trump'ın seçim kampanyası döneminde danışmanlığını da yapan, New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, Trump'ın savunma ekibine katıldı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, ABD Başkanı Trump bugünlerde, kişisel avukatı Michael Cohen’in evinde ve bürosunda yapılan aramalar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyor. Cohen’in bürosu ve ikametgahındaki aramalar FBI tarafından, Zarrab hakkında önce iddianame yazıp, sonra itirafçı yapan New York Güney Bölge Federal Savcılığı’nın isteği üzerine yapılmıştı.

Aramalarda özellikle Trump’ın ilişki içinde olduğu öne sürülen porno film yıldızına susması için verilen paraların makbuzlarının bulunduğu öne sürülmüştü. Aramaların, Trump’ın seçim kampanyasındaki Rusya bağlantısını araştıran özel yetkili Savcı Mueller’in, New York Güney Bölge Federal Savcılığına sağladığı bilgiler ışında gerçekleştiği de ifade edilmişti.

TRUMP: “RUDY (GIULIANI) MÜTHİŞTİR…”

Trump’ın avukatlarından Jay Sekulow, Trump açısından ortaya çıkabilecek hukuki sıkıntıları çözmek için, Giuliani ile, Florida kökenli Jane Serene Raskin ve Martin R. Raskin’den oluşan “yeni hukuk ekibinin” oluşturulduğunu açıkladı.

Sekulow, yaptığı açıklamada Trump’ın Giuliani hakkında, “Rudy müthiştir. Benim çok uzun yıllardırdır dostumdur ve ülkenin iyiliği için bu konuyu kısa zamanda çözmek ister” dediğini de aktardı. Giuliani, New York Belediye Başkanlığı öncesinde de New York Güney Bölge Federal Savcılığı görevinde bulunmuştu.

ZARRAB ADINA ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Giuliani, Zarrab’ın avukatı olarak geçen yıl bu zamanlarda Ankara’ya gelerek, Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü.Giuliani daha sonra Zarrab’ı ve Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı yargılayan mahkemeye Erdoğan ile yaptığı görüşme konusunda resmi ifadesini göndermiş,  “ABD çıkarlarına uygun bir anlaşmaya varmak üzere Erdoğan’la görüştüğünü” açıklamıştı.

Etiketler :