Zarrab ifadesinde kime neden rüşvet verdiğini anlattı: Süleyman Aslan'a rüşvet vermek...

Zarrab ifadesinde kime neden rüşvet verdiğini anlattı: Süleyman Aslan'a rüşvet vermek...
Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Reza Zarrab, "Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'a rüşvet vermek Zafer Çağlayan'a rüşvet vermekten daha önemliydi" dedi.ZARRAB: ARADAN ÇIKARILMA KORKUSU YAŞADIMVerilen...

Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren Reza Zarrab, "Halk Bankası Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'a rüşvet vermek Zafer Çağlayan'a rüşvet vermekten daha önemliydi" dedi.

ZARRAB: ARADAN ÇIKARILMA KORKUSU YAŞADIM

Verilen kısa aranın ardından duruşma Reza Zarrab'ın ifadeleri ile yeniden başladı. "İranlıların ticareti bankalar aracılığı ile direkt transferler yoluyla yürütüp, beni aradan çıkarmak isteyecekleri konusunda endişeliydim, bunun yaşanmaması için de Süleyman Aslan ile çalıştım." diyen Reza Zarrab, Süleyman Aslan'a verilen rüşvetin Zafer Çağlayan'a verilenden daha önemliydi olduğunu belirterek, " çünkü Aslan nihai bekçiydi" ifadelerini kullandı.

ZARRAB SÜLEYMAN ASLAN'A RÜŞVET VERMEK İÇİN ZAFER ÇAĞLAYAN'DAN İZİN İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Reza Zarrab, Süleyman Aslan'ın "bütün riskleri ben alıyorum" diyerek şikayet ettiğini ve ödeme istediğini açıkladı. Bu durumu da "Kendi geleceğini güvence altına almak istiyordu" diye anlattı. Zarrab, mahkemedeki ifadesinde "Zafer Çağlayan gibi o da para istiyordu" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Zarrab Süleyman Aslan'a ödeme yapmak için dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan izin istediğini ifade etti.

"Zafer Çağlayan şirketimin hesaplarını arada bizzat kontrol ederdi. Ondan habersiz hiçbir şey yapmazdım. Nihayetinde Zafer Çağlayan’dan hiçbir şey saklamadık, onun bilgisi olmadan hiçbir şey yapmayız. Çağlayan, Aslan ile yapılan işlemleri görmezden geleceğini söyledi." dedi.

ZARRAB: İRAN İLE TİCARETİN YARISI ÇAĞLAYAN'A GİDİYORDU

Mahkemede Zarrab'ın şirketinin iç muhasebe kayıtlarına bakılmasının ardından Zarrab, "İranla ticaret üzerinden Zafer Çağlayan'a yüzde 50 ödüyordum ve bu kârın miktarının hesaplanması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Etiketler :