Avukat Pınar Çakmak, Zarrab'ın "rüşvet verdim" diye iddia ettiği yargı mensuplarını açıkladı

Avukat Pınar Çakmak, Zarrab'ın "rüşvet verdim" diye iddia ettiği yargı mensuplarını açıkladı
Reza Zarrab tanık sıfatıyla verdiği ifade de Türkiye'deki hapishanelerden rüşvet vererek çıktığını ileri sürmüştü. Bunu üzerine Av. Pınar Çakmak, Zarrab'ın davasına bakan ve serbest bırakan yargı mensuplarının isimlerini yazdı.

Reza Zarrab'ın ABD'de Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı davada, 17 Aralık davasında serbest kalmak için kısmen rüşvet verdiğini iddia etmesinin yankıları sürüyor.

Zarrab'ın iddiaları, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında serbest kalmasını, beraat etmesin, yurt dışına seyahat yasağının kalkmasına karar veren yargı mensuplarını töhmet altında bıraktı. Kamuoyunda, "Bu savcı, hakim ve yargı mensupları kimler" sorusunu akıllara gelirken. Avukat Pınar Çakmak, Sarraf'ın Türkiye'deki davalarına bakan hakim ve savcıları kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

TWİTTER HESABINDAN O İSİMLERİ YAZDI

HaberSol.org.tr'de de habere konu olan Avukat Pınar Çakmak, kişisel twitter hesabından 17-25 Aralık soruşturmasındaki Zarrab davasına bakan isimleri tek tek yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da partisinin son grup toplantısında "ihraç edilmeliler" dediğini hatırlatan avukat Çakmak, söz konusu yargı mensuplarının konuyla ilgili yazılı bir açıklama bile yapmadıklarına dikkat çekti. Avukat Çakmak, Zarrab ile Süleyman Aslan, bakan çocukları ve 53 kişiyle ilgili takipsizlik kararıyla Zarrab'ın yurtdışı yasağının kalkmasını savcı Ekrem Aydıner'in talep ettiğini yazdı.

Aynı davada tahliye kararını veren Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in yargıtay üyesi olduğunu, Zarrab'ın Türkiye'deki ortağı Abdullah Habbani'nin tahliye kararını veren Sulh Ceza Hakiminin Hulusi Pur olduğunu kaydetti. Zarrab'ın mal varlığına o dönem konulan tedbiri de Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan'ın kaldırdığını açıkladı.

AV. PINAR ÇAKMAK'IN TWITTER HESABINDAKİ İFADELERİ ŞÖYLE:

Etiketler :