Zarrab: İşbirlikçi oldum diye cezaevinde beni öldürmeye çalıştılar

Zarrab: İşbirlikçi oldum diye cezaevinde beni öldürmeye çalıştılar
Reza Zarrab tanık sandalyesinde ifade verdiği mahkemede işbirlikçi olduğu için kendisini öldürmeye teşebbüs ettiklerini ifade etti.

ABD'de tanık sandalyesinde ifade veren Reza Zarrab, işbirlikçi olduğu için kendisini öldürmeye çalıştıklarını söyledi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Zarrab’ın ifadesi yedi gün sonunda tamamlandı. Duruşmanın son bölümünde, ABD'de kaldığı ilk hapishanede, birisinin kendisine saldırdığını ve öldürmeye çalıştığını iddia eden Zarrab "İşbirliği yaptığım için bana saldırdı ve beni öldürmek için talimat aldı" dedi. Zarrab "Güvenliğinizden endişe ediyor musunuz?" sorusuna "Elbette. Türkiye’deki ailem için endişeliyim.” yanıtını verdi. Bu sözlere inanmayan ve "Hâlâ cezaevinde misiniz?" sorusunu yönelten Atilla'nın avukatlarına ise hakim "Cevap vermek zorunda değil" diye müdahale etti.

REZA ZARRAB: DOĞRU VERSİYON BENİM ANLATTIĞIM

Avukat Cathy Fleming tekrar söz aldı. Reza Zarrab'ın cezaevinde saldırıya uğramasıyla ilgili daha önce farklı bir hikaye anlattığını söyledi.

Zarrab buna karşı çıktı: “Hayır, sadece bir versiyon var. Doğru versiyon bu ve ben de bunu söyledim.”

Fleming, hikayenin diğer versiyonunda, mahkumun Zarrab’ın karşısına geçerek onu öldürmek için tutulduğunu söylediğini, ona iki hafta mühlet verdiğini belirtti.

Fleming: Söz konusu mahkumun bu olayı inkar ettiğini biliyor musunuz?

Zarrab: Bunu yeni duyuyorum ama şaşırmadım.

Etiketler :