Yusuf Halaçoğlu, Ayhan Oğan'ı "Damat Ferit Paşaya" benzetti

Yusuf Halaçoğlu, Ayhan Oğan'ı "Damat Ferit Paşaya" benzetti
AKP'li Ayhan Oğan´ın, "Yeni bir devlet kuruyoruz" açıklamasına tepki gösteren Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Damat Ferid kafalılar bu ülkede çok görülmüştür. Ama hepsinin sonu hüsranla sonuçlanmıştır

AKP'li Ayhan Oğan´ın, "Yeni bir devlet kuruyoruz" açıklamasına tepki gösteren Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Damat Ferid kafalılar bu ülkede çok görülmüştür. Ama hepsinin sonu hüsranla sonuçlanmıştır. Elbet bu devran dönecektir" dedi.

AKP'li Ayhan Oğan'ın, "Yeni bir devlet kuruyoruz" açıklamasına tepki gösteren Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Damat Ferid kafalılar bu ülkede çok görülmüştür. Ama hepsinin sonu hüsranla sonuçlanmıştır. Elbet bu devran dönecektir" dedi.

Bağımsız Kayseri  Milletvekili tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğinde bulunan ve  Sivil Dayanışma Platformu Başkanı görevini sürdüren Ayhan Oğan'ın katıldığı televizyon programında “Yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine sert tepki gösterdi. Oğan'ı, "Damat Ferit"e benzeten Halaçoğlu, “Bu devran dönecektir” diye de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Facebook sayfasında şunları yazdı:

"AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan, ‘Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır’ diyor. Peki bu devleti sadece Erdoğan mı kuruyor. Kurucular içinde kimler var? Aslında Yeni Türkiye diyerek zaten Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni yıktıklarını bizzat cumhurbaşkanı da ifade etmişti. Şimdi ben de diyorum ki, bu gibi ne idüğü belirsiz yöneticilerin sözüyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkılmayacaktır ve yıktırmayacağız. Senin gibi Türküm diyemeyen Damat Ferid kafalılar bu ülkede çok görülmüştür. Ama hepsinin sonu hüsranla sonuçlanmıştır. Hiç kimse unutmasın. Denizler durulmaz dalgalanmadan. Kendinizi ifşa ediyorsunuz. Elbet devran dönecektir. Çünkü bu milletin adı Türk Milletidir. Zor günlerde ne yapacağını bilir!…"

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan, 'Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu...

Publié par Yusuf Halaçoğlu sur samedi 5 août 2017

Etiketler :