Yunanistan'dan müftü kararı

Yunanistan'dan müftü kararı
Yunanistan, Batı Trakya'daki 2 müftüyü görevden alma kararı aldı. Yunan basını, Atina yönetiminin bu kararı almasının arkasında Türkiye'nin bölgedeki varlığının olduğunu iddia etti.

Geçen hafta tarihinin en korkunç yangın felaketiyle mücadele eden Yunanistan’dan Türkiye karşıtı bir adım geldi. Tartışma yaratan karar ise Türkiye-Yunanistan sınırına yakın yerleşim birimlerindeki 2 müftünün görevden alınması.

Yunan Hükûmeti, alınan bilgilere göre, Batı Trakya'da Yunanistan'ın sınır bölgesinde hükûmet tarafından atanan 2 müftüyü emekliliğe zorluyor.

Yunan Kathimerini gazetesinin İngilizce edisyonunda yer alan habere göre, Türkiye geçmişte müftülerin Yunan devletinin ataması yerine, yerel halk tarafından seçilmesi için ısrarcı olmuştu.

Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayında Yunanistan'a yaptığı resmi ziyarette, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ile bir araya gelmiş ve bu konuyu yeniden gündeme getirmişti.

Yunanistan'ın Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Çarşamba günü toplanan meclis komitesinde İskeçe ve Gümilcine'ye atanmış olan 2 müftünün erken emekli edilmesi gündeme geldi. Yaşları 81 ve 78 olan iki müftünün erken emeklilik kapsamında 2 ay içerisinde görevlerini bırakacağı aktarıldı.

Trakya'daki durumla ilgili bilgi sahibi bazı kaynaklara dayandırılan bilgiye göre, iki müftü de görevli oldukları bölgelerde hem Müslüman hem de Gayrimüslim cemaatlerde çok saygı gören isimler.

Parlamentoya sunulan tasarıyla ilgili Kathimerini, “Ankara’nın bölgedeki Müslüman azınlığa daha fazla hak verilmesini talep etmesine cevap olarak böyle bir adım atıldı” yorumunu yaptı.

Etiketler :