Yunanistan’dan iki Rus diplomata sınır dışı kararı

Yunanistan’dan iki Rus diplomata sınır dışı kararı
Yunan basınında Atina’nın 2 Rus diplomatı sınır dışı ettiği, 2 Rus diplomata da ülkeye giriş yasağı getirdiği belirtildi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan'dan 2 Rus diplomat sınır dışı edildi, 2 Rus diplomatın da ülkeye girişi yasaklandı.

Atina'nın aldığı kararın gerekçesi olarak Yunanistan'ın içişlerine müdahale niteliğinde eylemlerde bulunmaları ve ulusal güvenliği tehdit etmeleri iddiası gösterildi.

Haberde “Atina'nın diplomatlara yönelttiği suçlamalar arasında bilgi toplama ve yayma, devlet görevlilerine rüşvet vermek yer alıyor” ifadeleri yer aldı. Kararın amacının Rusya'nın Yunanistan'daki etkisini arttırma girişimlerine karşılık vermek olduğu iddia edildi.

Öte yandan haberde Yunanistan'ın Rusya ile iyi ilişkiler geliştirmek, iki ülkenin dostluğuna katkıda bulunmak, hükumetler arası işbirliği ile ülkelerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle etkileşimini arttırmak istediği; ancak bunun karşılıklı olarak toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına saygı ile mümkün olduğu görüşünü savunduğu vurgulandı.

RUSYA'DAN DİPLOMAT YANITI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın 2 Rus diplomatı sınır dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararına aynı şekilde cevap verileceğini bildirdi.

Bakanlık, gazetecilerin Yunanistan’ın Rus diplomatlara yaptırım kararı ile ilgili sorusu üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Buna benzer durumların ardından misilleme tedbirler alınır." ifadesi kullanıldı.

Etiketler :