Yunanistan: Türkiye kırmızı çizgimize basmaya yaklaştı

Yunanistan: Türkiye kırmızı çizgimize basmaya yaklaştı
Ankara-Atina hattında esen soğuk rüzgar, dün gece Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın açıklamalarıyla daha da karmaşık bir hale geldi. Kotzias, "Türkiye Yunanistan'ın kırmızı çizgilerine basmaya çok yaklaştı" dedi.

Yunanistan: Türkiye kırmızı çizgimize basmaya yaklaştı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Skai’ye konuştu. Türkiye-Yunanistan ilişkileri hakkında konuşan Kotzias, “Türkiye Yunanistan’ın kırmızı çizgilerine basmaya çok yakın” dedi. Yunan basınında yer alan haberde geçen Şubat ayında Ege Denizi’nde yaşanan gerilimi gösteren Kotzias, “Eğer biz sakin ve itidal içinde duruma yaklaşmasaydık olayların nereye gideceğini kimse bilemezdi. Bu tür durumda ya kabadayılık yapacaksın ya da olayları sakinleştirmeye çalışacaksın” dedi.

Yunanistan’ın çok satan gazetelerinden Kathimerini’den Alexis Papachelas’ın TV programında soruları yanıtlayan Kotzias, olası bir askeri müdahale hakkında gelen bir soru üzerine, “Bu tür bir hamlenin zararı çok büyük olur. Yunanistan, Afrin değil ve bunun sadece zararı olmaz, kaybetme riski de olur” dedi.

Etiketler :