Yunanistan sınıra 7 bin asker gönderdi! "Girme cesaretleri varsa onları ezeriz"

Yunanistan sınıra 7 bin asker gönderdi! "Girme cesaretleri varsa onları ezeriz"
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Türkiye hakkında, "Düşman" yorumunu yaparken, Yunanistan-Türkiye sınırına ve adalara 7.000 asker göndereceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın, “Türkiye, Yunan askerlerini koz olarak kullanacak” ifadelerini kullanmasının ardından bugün Yunanistan’dan yeni bir açıklama geldi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos katıldığı bir etkinlikte açıklamalarda bulundu. Ülkenin doğusunda bulunan İkarya Adası’ndaki tatbikatı izleyen Kammenos, “Türkiye, bizi provoke etmeye devam eden bir düşman” açıklamasını yaptı.

Kammenos, Türkiye sınırına ve bazı adalara ekstra asker göndereceğini aktarırken, bu rakamın 7.000 olacağını açıkladı. Kammenos, “Eğer bizim topraklarımızın tek bir santimine girme cesaretleri varsa, biz Yunanlar birleşip onları ezeriz” diyerek skandal açıklamaya imza attı.

Yıldırım “komşumuz” demişti

Ankara ile Atina arasındaki gerilimde taraflar karşılıklı açıklamalarda bulunmuş, Çipras ve bakanlarının açıklamalarına dün, Başbakan Binali Yıldırım yanıt vermişti. Yıldırım katıldığı etkinlikte, “Dünyada üniversiteye erişimde ikinci sıradayız. Bu son 15 yılda oldu. YÖK Başkanı'nın yalancısıyım birinci Yunanistan. İkinci Türkiye. Yunanistan'ı saymayın Türkiye. Bir vilayetimiz kadar ülke. İstanbul'dan biraz daha küçük. Neyse komşumuz yine de idare edeceğiz. Rahat durduğu müddetçe diyeceğimiz bir şey yok” ifadesini kullanmıştı.

Etiketler :