Yunan basınından çarpıcı iddia: Günde 30 Türk geliyor

Yunan basınından çarpıcı iddia: Günde 30 Türk geliyor
Yunanistan'ın çok satan gazetelerinden Kathimerini, yerel yetkililerin, mülteci kapasitesini genişletmek için çalışmalarda bulunduğunu açıkladı

Yunanistan'ın çok satan gazetelerinden Kathimerini, yerel yetkililerin, mülteci kapasitesini genişletmek için çalışmalarda bulunduğunu açıkladı. Gazete, 24 Haziran erken seçimlerinin açıklanmasının ardından günde yaklaşık 30 Türk'ün Yunanistan'a iltica ettiğini iddia etti.

Yunan basınından çarpıcı iddia: Günde 30 Türk geliyor

Son dönemde Türkiye’den mülteci geçişinin arttığını açıklayan yetkililer ülkenin çok satan gazetelerinden Kathimerini’ye açıklamalarda bulundu. Göçmen Politikaları Bakanlığı’nın ülkedeki göçmen merkezlerini genişletmeyi planladığını açıklayan yetkililer, Avrupa Birliği’nin de bu konuda Atina ile hemfikir olduğunu aktardı.

Yetkililer, sadece Nisan ayında 6.632 mültecinin Yunanistan’a geçtiğini aktarırken, yılın ilk 5 ayında bu rakamın 16.478 olduğunu duyurdu. Yunan basınında yer alan haberlerde yetkililer mülteci olarak Yunanistan’a gelen Türk vatandaşlarının da sayısının hızla arttığı ifade edildi.

Kathimerini’nin elde ettiği verilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim tarihini açıklamasının ardından günde yaklaşık 30 Türk vatandaşının Yunanistan’a göçmen olarak gittiği iddia edildi. Gazete, geçen aylarda bu rakamın sıfır olduğunu yazdı.

Etiketler :