Yüksel’de 306’ncı gün: Gülmen ve Özakça’nın duruşmasına çağrı

Yüksel’de 306’ncı gün: Gülmen ve Özakça’nın duruşmasına çağrı
Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerinin 186. gününde. Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 306’ncı gününde devam ediyor

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerinin 186. gününde. Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 306’ncı gününde devam ediyor. Eylemde eğitimcilerin 14 Eylül’de görülecek olan duruşmasına çağrı yapıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 186. gününde.

‘Ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 111’inci günde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 306’ncı gününe girdi.

Polisin abluka ve engellemelerine karşın İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Yüksel’deki eyleme KHK ile ihraç edildiği için aylardır Düzce’de eylem yapan mimar Alev Şahin de katıldı.

Polis sokağın başını kalkanlarla kapatarak grubun geçmesine izin vermemesi üzerine kalkanların önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 186’ncı gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” pankartı açarak “Nuriye, Semih işe geri alınsın” ve “Yaşasın açlık grevi direnişimiz”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.

‘Hırsızlık mı yaptılar, insan mı öldürdüler?’

Burada açıklama yapan Alev Şahin, aylardır açlık grevi eylemindeki Gülmen ve Özakça’nın durumlarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

Nuriye ve Semih 186 gündür sadece tuz, şeker ve su ile besleniyorlar. Kemikleri üzerinde incecik bir deri kalmış durumda. Ne yaptı bu insanlar? Hırsızlık mı yaptılar, insan mı öldürdüler? Hayır! Sadece işlerini istediler. AKP milletvekilinin kızını bir ayda işe iade edenler, Nuriye ve Semih’in açlığını görmezden geldiler.

Şahin, açıklamasını Gülmen ve Özakça’nın 14 Eylül’de görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaparak tamamladı.

Tutuklu yargılanan iki eğitimci ilk kez hakim karşısına çıkacakları duruşma ise 14 Eylül Perşembe günü, saat 13.30’da, Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Etiketler :