Yüksel Direnişi’nde 258. gün: Direnişçiler polis müdahalesine karşı kenetlendi

Yüksel Direnişi’nde 258. gün: Direnişçiler polis müdahalesine karşı kenetlendi
Yüksel Caddesi’nde 285 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde, eylemciler polis müdahalesine karşı birbirlerine kenetlenerek, slogan atmayı sürdürdü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi, zorla tutuldukları Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi’nde 165’nci güne girdi. İhraç edilen kamu emekçilerinin hem Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak, hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek başlattığı Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise, tüm müdahalelere rağmen 285 gündür devam ediyor.

Bugün de ( 20 Ağustos) Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 165’inci günde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı.

Birbirlerine kenetlendiler

Eylemcilerin seslerinin duyulmaması için megafon ile anons yapan ve siren çalan polis, Konur Sokak’ta da açıklama yapılmasına izin vermedi. Pankartı yırtan polis, eylemcileri iterek sokaktan uzaklaştırdı. Eylemciler ise polis müdahalesinde yere düşmemek için kollarını birbirlerine kenetleyerek slogan atmaya devam etti.

Etiketler :