Yüksel Caddesi'nde eylemde gülen polis tepki çekti: "Bunun adı sadistlik"

Yüksel Caddesi'nde eylemde gülen polis tepki çekti: "Bunun adı sadistlik"
KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya açlık grevlerinin 150. gününde Ankara-Yüksel Caddesi'nde düzenlenen destek eylemine polis biber gazı ile müdahale etti

KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya açlık grevlerinin 150. gününde Ankara-Yüksel Caddesi'nde düzenlenen destek eylemine polis biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında bir polisin biber gazını sıkarken gülmesi dikkatlerden kaçmadı.

KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya açlık grevlerinin 150. gününde Ankara-Yüksel Caddesi'nde düzenlenen destek eylemine polis biber gazı ile müdahale etti.

Müdahale sırasında bir polisin biber gazını sıkarken gülmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bir başka açıdan...

"Bunun adı polislik değil bunun adı sadistlik!"

Güvenlik görevlileri meslek icabı sert davranabilir, hoş olmayan şeyler yapmak zorunda kalabilir. Bu bir dereceye kadar normaldir. Fakat insana yönelik bu sert eylemlerden zevk alamaz. Zevk alıyorsa onun adı polis değil, sadizm psikolojik hastalığından mustarip bir ruh hastasıdır ve derhal tedaviye yönlendirilerek, meslekten uzaklaştırılmalıdır.

Buradaki polis bir insani tek olarak hedef alarak gaz sıktığı yetmiyormuş gibi bunu gülerek, yani zevk alarak yapıyor. Bugün bunu yapan yarın daha kötü eylemlerde de bulunabilir. Bu davranışlarda bulunan kişiler polislik mesleğine uygun olamaz.

Polisin doğrudan hedef aldığı Mehmet Dersulu daha sonra gözaltına alındı. Dersulu, Gezi şehidi CHP'li Ahmet Atakan'ın kuzeni.

Etiketler :