YSK değişikliğindeki o madde iptal edildi!

YSK değişikliğindeki o madde iptal edildi!
AKP, Meclis Başkanlığı'na sunduğu Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) değişikliğindeki "müşahitler" maddesi çıkarıldı. Maddeye CHP itiraz etmişti.MÜŞAHİTLER KALIYORYüksek Seçim Kurulu’nun Teşkilat Çalışma Esas ve Usulünü...

AKP, Meclis Başkanlığı'na sunduğu Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) değişikliğindeki "müşahitler" maddesi çıkarıldı. Maddeye CHP itiraz etmişti.

MÜŞAHİTLER KALIYOR

Yüksek Seçim Kurulu’nun Teşkilat Çalışma Esas ve Usulünü düzenleyen değişiklik teklifi, iktidar ve muhalefetin ortak kararı ile bir alt komisyona havale edildi. Komisyonda sandık başkanlarının belirlenmesinde siyasi partileri devre dışı bırakan maddenin seçime güveni sarsacağı, müşahitleri sınırlayacak düzenlemenin de doğru olmadığı belirtildi. Komisyonun oy birliğiyle teklifin alt komisyonda ele alınmasına karar verildi. 9 kişilik alt komisyon, ana komisyon çalışmasının hemen ardından toplantı yaptı. Toplantıda tartışmalı bu iki konula ilgili 3 madde oy birliğiyle geri çekildi.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Türk demokrasinin en önemli kazanımı seçimlerin şaibesiz, dürüst yapılmasıdır. Her seçimde kimi itirazlar olmuştur ama tüm seçimler dürüst, milli iradenin yansıdığı şekilde gerçekleşmiştir. Bunu hepimizin koruması gerekli” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop Başkanlığı’nda AKP’nin verdiği YSK Teşkilat Kanunu’nda değişiklik öngören teklifi görüşmek üzere toplandı. Komisyona Hükümet adına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de katıldı.

Komisyon üyeleri teklif ile ilgili görüşlerini dile getirirken, CHP’li Muharrem Erkek, “Sandık kurulu başkanlarının atanmasında siyasi partilerin devre dışı bırakılması seçime duyulan güveni, demokrasiyi temelden sarsacak” derken CHP’li Murat Emir, “Erken seçimin taşları mı döşeniyor?” sorusunu yöneltti.

Etiketler :