Yok böyle bir sevgi! Milyonlar ATA'sını anıyor

Yok böyle bir sevgi! Milyonlar ATA'sını anıyor
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında özlemle, minnetle anıyoruz...

DOLMABAHÇE SARAYI'NDA 10 KASIM

Çocuk, genç, yaşlı binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren Dolmabahçe Sarayı girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kalabalık saat 09:05'de çalan sirenle birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Gazilerden oluşan bir grup şiirler okuyup Atatürk'ü anarken, çocuklar da sevgilerini hep bir ağızdan dile getirdi. Önceki yıllara göre daha kalabalık olduğu gözlenen anma töreninde Atatürk'ün yaşama gözlerini yumduğu odayı ziyaret edenler çiçekler bırakıp anma töreninde duygulu onlar yaşadı.

METRO'DA ATA'YA SAYGI DURUŞU

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. ölüm yıldönümünde saat 9.05'te Ankara'daki Batıkent - Kızılay Metro hattında yolculuk yapan vatandaşlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

KÖPRÜDE 09.05

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de hayat durdu. Araçlarından inenler saygı duruşunda bulundu.

KADIKÖY'DE "ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu.

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. Su jetleri geçiş yaparken, paramotorcular da havada bayrak açtılar. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün Mustafa Kemal'e olan sevgimizi oluşturduğumuz insan zinciri ile bir kez daha gösteriyoruz. Aslında bu zincir 10 kilometreymiş gibi gözüküyor ama Türkiye'nin dört bir yanını çevreleyen zincirin bir halkası. Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir yas ile anıyoruz ama bir yandan da onun bize bıraktığı mirası ve ilkeleri yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

ANKARA'DA SAAT 09:05'TE HAYAT DURDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'ncu yıl dönümünde Anıtkabir'e gitmek isteyen binlerce vatandaş saat 09.05'te yol ortasında saygı duruşunda bulundu.

Sabahın erken saatlerinde Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen binlerce vatandaş, Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümünde Anıtkabir'a akın etti. Tandoğan kavşağında toplanan çok sayıda vatandaş polis kontrolünden sonra Anıtkabir'e doğru ilerledi. Saat 09.05'de ise çalan siren sesi ile birlikte binlerce vatandaş yol ortasında saygı duruşunda bulundu.

Bu arada 2 yıl önce Konya'da geçirdiği iş kazası sonrası tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan 20 yaşındaki Celal Danışan, 10 Kasım törenleri nedeniyle ailesiyle birlikte Konya'dan Ankara'ya geldi. Danışan, "Geldik Atamızın huzurana çok şükür. Atamızı ziyaret edeceğiz. Çok duyguluyum" dedi.

ADANA'DA 09:05'TE HAYAT DURDU

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle saat 09.05'te Adana'da hayat durdu.

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı kapsamında Atatürk Parkı önündeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte sokakta bulunan herkes, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

613 ÖĞRENCİ, KALP FİGÜRÜ OLUŞTURARAK ATATÜRK'Ü ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, 79'uncu ölüm yıl dönümünde anan Bursa'daki Anadolu Lisesi'nin 613 öğrencisi, İzmir Marşı söyleyerek, vücutları ile kalp figürü oluşturdu.

ATA'YI ANMAK İÇİN İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde Avcılar'da binlerce kişinin katılımı ile insan zinciri oluşturuldu.

Hükümet Konağı önündeki resmi törenin dışında Avcılar Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nin başındaki Atatürk Anıtı'nın önünden itibaren toplanan binlerce kişi yan yana dizilerek Avcılar Belediyesi Havuz Meydanı önündeki platforma kadar insan zinciri oluşturdu.

Kalabalık nedeniyle bazı kesimlerde yolun diğer tarafında da zincir oluşturuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde trafikte bulunanlar araçlarını durdurarak insan zinciri oluşturanlarla birlikte oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

İZMİT'TE 10 KASIM'DA HAYAT DURDU

İzmit'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda edişinin 79'uncu yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu.

10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anda İzmit'te de hayat durdu. Şehrin en işlek yerlerinden biri olan Cumhuriyet Parkı ve çevresindeki sokaklarda inşaat işçileri mesaiye ara verdi. Evine ve işine gitmek için dışarıda bulunanlar saygı duruşuna geçti. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sürücüler kontak kapatıp araçtan inerek Ata'ya saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte D-100 karayolunda da ulaşım durdu.

BEŞİKTAŞ'TAN KOREOGRAFİLİ  ANMA

Beşiktaş Kulübü, vefatının 79. yılı dolayısıyla Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ü Vodafone Park'ta yapılan  saat koreografisiyle andı.

Kulüp personelinin yanı sıra amatör branş sporcuları, altyapı sporcuları ve UNIBJK'nin desteğiyle koreografi hazırlandı.

Vodafone Park çimlerinde bir araya gelen sporcular ve kulüp personeli, orta yuvarlakta Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'i temsilen saat koreografisi gerçekleştirdi. Kulüp de logosunu karartarak "Bugün Simsiyahız" yazısını yayınladı.

MADEN İŞÇİLERİ ATATÜRK'Ü ANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Zonguldak'ta törenlerle anıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde çalışan maden işçileri de saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla ocak önünde saygı duruşunda bulunarak Atatürk'ü andı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Valilik çevresindekiler de siren sesiyle birlikte cadde ve sokaklarda saygı duruşuna geçti. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

TEMİZLİK İŞÇİLERİNDEN ATA'YA SAYGI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'uncu yıldönümünde Erzurum'da düzenlenen anma programında sirenler çaldığında belediyenin temizlik işçileri süpürgeleri ile birikte hazır olda durarak Ata'ya saygılarını gösterdi.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Atatürk anıtının da bulunduğu Havuşbaşında düzenlenen törenlere Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgenaral Uğur Tarçın, daire müdürleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin konulması ile başlayan törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte saat 09.05'de sirenler çaldı. Adeta hayatın durduğu o dakikalarda herkes gibi belediyenin temizlik işçileri de süpürgeleri ile birlikte hazır ola geçip Ata'yı andı.

ORDU'DA HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yılında saygıyla anıldı.

Ordu'nun Altınordu İlçesi’ndeki anma programı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, AK Parti, CHP ve MHP tarafından anıta çelenk bırakıldı. Törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, daire müdürleri, polis, asker, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen ile öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Sirenler çalarken saygı duruşu esnasında karayolundan geçen sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

SİVAS'TA EKSİ 2 DERECEDE ATA'YA SAYGI

Sivas'ta Atatürk'ün vefatının 79'uncu yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğu kentte, meydandaki her yaş ve meslek grubundan vatandaş saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümü nedeni ile anma törenleri düzenlendi. Cumhriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sisli ve sıfırın altında 2 derece sıcaklık altında düzenlenen törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşuna diğer araç sürücüleri de kornalarla katıldı. Kent meydanındaki ekipler, temizlik görevlileri ve her yaştan vatandaşlar saygı duruşuna eşlik etti. Bazılarının Atatürk fotoğraflı tişörtler giydiği görüldü. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Vali Davut Gül şeref defterini imzaladı. Kent meydanındaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni gerçekleştirildi.

KİLİS'TE, ATATÜRK ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yıl dönümünde Kilis'te düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, protokol üyeleri ile vatandaş ve öğrenciler katıldı. Vali ve belediye başkanının Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saatlerin 09.05'i göstermesiyle 2 dakika boyunca sirenler çaldı. Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ise Atatürk’ün hayatı anlatıldı.

ATATÜRK, GAZİANTEP'TE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yılında Gaziantep'te düzenlenen törenle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki tören; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından saat 09.05'te sirenler çalarken, hayat durdu. Trafikte hareket halinde olan sürücüler, araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Tören alanı yakınındaki araçlar ise çaldıkları klaksonlarla Atatürk'e saygılarını iletti.

İZMİR'DE HAYAT SAAT 09:05'TE 1 DAKİKALIĞINA DURDU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Hayatın saat 09.05'te durduğu kentte, bayraklar yarıya indirilirken, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında bazı kişiler duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadı.

İzmir'de Atatürk'ü anma törenleri, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende AK Parti'li ve CHP'li milletvekillerinin yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ile öğrenciler de hazır bulundu. Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te bayraklar, yarıya indirilirken, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Aynı anda sirenler ve araç kornaları çalındı. Araçlarından inen sürücüler ve iş yerlerinin balkonuna çıkan çalışanlar da saygı duruşunda bulundu. Bu sırada, tören alanındaki ve belediye otobüsündeki bazı kişilerin duygulanıp, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

DEVLET SANATÇILARI, ATA'YI KAVŞAKTAKİ ANITIN ÖNÜNDE ANDI

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde kavşaktaki anıt önünde andı. Sanatçılar, yanlarında getirdikleri enstrümanla İstiklal Marşı çaldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünden Antalyaspor Kavşağı'na yürüyerek geçen Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları, kavşaktaki Atatürk Anıtı önünde, Atatürk'ün hayata veda ediş saati 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Aynı anda kavşaktaki akan trafik de durdu. Vatandaşlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Orkestra, saygı duruşunun ardından yanlarından getirdikleri müzik aletleriyle İstiklal Marşı'nı çaldı. Orkestra Şefi İbrahim Sezer, Ata'yı bu şekilde anmak istediklerini söyledi. Kendi istekleri ve duyguları ile bu anma biçimini gerçekleştirdiklerini belirten Sezer, "65 kişilik ekibimizle buraya geldik. Herhangi bir görevlendirme olmadı, yürekten buradayız" dedi. Kısa törenin ardından sanatçılar yürüyerek tekrar AKM'ye döndü.

DHA

Etiketler :