Yılmaz Özdil’den dikkat çeken ‘Andımız’ açıklaması

Yılmaz Özdil’den dikkat çeken ‘Andımız’ açıklaması
Usta gazeteci ve köşe yazarı Yılmaz Özdil, katıldığı, Uğur Dündar ile Halk Arenası programında 'Andımız' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Usta gazeteci ve köşe yazarı Yılmaz Özdil, katıldığı, Uğur Dündar ile Halk Arenası programında 'Andımız' ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Andımızla ilgili tüm mesele Türk alerjisidir' diyen Özdil, Herkesin evladını 'Ne mutlu Türküm diyene' diyerek yetiştirmesini istedi.

Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarı olmasının yanı sıra, kitapları da satış rekorları kıran Yılmaz Özdil, Duayen gazeteci ve televizyon programcısı Uğur Dündar ile Halk Arenası’nda gündeme dair konuları değerlendirdi. Özdil, AKP’nin okunmaması yönünde ısrarını sürdürdüğü ‘Andımız’a değindi.

'TÜRK ALERJİSİ VAR'

‘Andımız’  ile ilgili tüm meselenin Türk alerjisi olduğunu vurgulayan Özdil, “Çünkü Cumhuriyetin temel taşı, ulus devlet kavramıdır. Bizim ‘Ne mutlu Türküm’ dememiz, Türk vatandaşlığı, Anayasal vatandaşlıktır, yurttaşı temsil eder. Herhangi bir etnik kökeni temsil etmez. Bunu bile bile niye itiraz ediyorsun? Çünkü; Türk alerjisi, çünkü bu ülkede özellikle son 15 senedir Japon olabilirsin, Fransız, Suriyeli, Filistinli olabilirsin ama Türk oldu mu problem oluyor. Alerji var, Türk alerjisi var. Neden? Çünkü ülkenin çimentosu. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyerek kuruldu bu ülke. Herkes evladını ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyerek yetiştirsin” ifadelerini kullandı.

Etiketler :