Yerli çiftçinin 'yem' isyanı!

Yerli çiftçinin 'yem' isyanı!
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yerli çiftçinin nabzını tutmaya devam ediyor. Gaytancıoğlu, "Bütün dünya ülkeleri ekonomik krizleri üreterek atlatırken, AKP hükûmeti hala ithalat diyor

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yerli çiftçinin nabzını tutmaya devam ediyor. Gaytancıoğlu, "Bütün dünya ülkeleri ekonomik krizleri üreterek atlatırken, AKP hükûmeti hala ithalat diyor." diyerek AKP hükûmetinin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu; yem fiyatlarının, süt fiyatlarını geçtiğini belirten ve isyan eden çiftçilerin sorunlarını ortaya koyuyor. AKP hükûmetinin ekonomik krizleri üreterek atlatmak yerine hâlâ ithalatta ısrarcı olmasını eleştiren Gaytancıoğlu, "AKP hükûmeti yandaş ithalatçıları desteklemekten bir türlü üreticileri desteklemeyi gündemine almıyor." ifadelerini kullandı.

İşte Gaytancıoğlu'nun açıklamaları:

"Yerliyiz, milliyiz diyorlar, hayvan ithalatında hız kesmiyorlar. Süt hayvancılığı yapan işletmeler birer birer kapanıyor. Çiftçilerimiz süt hayvanlarını yem fiyatları çok pahalı olduğu için elden çıkarıyor. Daha 2 hafta önce çuvalı 80 TL olan süt yemi, dövizdeki artış ile birlikte 90-95 TL'lere çıktı. Çiftçimiz çaresiz.

Tarım Bakanlığı genelgesine rağmen süt hayvanları eti için kesiliyor. Ette ve sütte denge iyice bozuldu. Nasıl bozulmasın, daha üç ay önce 1 litre süt satarak 1 kg yem alan bir çiftçi bugün 1 litre süt satarak 900 gram yem alabiliyor. Bunun nedeni yem ham maddelerindeki ithalat. Arpa, buğday, mısır, soya ve saman dolarla geliyor.

Dolar artıyor, yem fiyatı artıyor, süt fiyatı yerinde sayıyor. AKP hükûmeti de yandaş ithalatçıları desteklemekten bir türlü üreticileri desteklemeyi gündemine almıyor.

Bütün dünya ülkeleri ekonomik krizleri üreterek atlatırken, AKP hükûmeti hala ithalat diyor."

Gaytancıoğlu, yem almaya gelen bir çiftçiyle de konuştu ve isyanını dinledi.

İşte 'yem fiyatlarının, süt fiyatlarını geçtiğini' belirten çiftçinin isyan ettiği o video:

Etiketler :