Yeni müfredat: "Türklerin sofra zevki yoktur; Ekmek, tuz, soğan buldular mı..."

Yeni müfredat: "Türklerin sofra zevki yoktur; Ekmek, tuz, soğan buldular mı..."
AKP iktidarının hazırladığı yeni MEB müfredatında, daha çocuk yaşta "fakirliği" vatandaşların kafasına koyarak, Türklerin az yediği sofra zevkinin olmadığı yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredatta Türklere ilişkin besin alışkanlığı bölümünde, "Türkler gayet az yerler" denilirken, "Sofra zevkine pek az düşkündürler. Bir parça ekmekle beraber tuz, soğan ve yoğurt bulurlarsa yemek için başka şey aramazlar" ifadeleri kullanıldı.

5. sınıf sosyal bilgiler kitabından, “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümleri çıkarıldı.

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü”nü alan “Yün Bebek” filminin senaristi, yönetmeni, oyuncusu ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun kurucusu Ümmiye Koçak’a, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabında geniş yer verildi. Kitapta, köylü kadınların sanattaki başarılarında sembol olan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun nasıl kurulduğu, köy yaşamını nasıl etkilediği, üyeleri ve sonuçlarının tartışılması istendi.

Etiketler :