Yeni havalimanının adı belli oldu!

Yeni havalimanının adı belli oldu!
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. havalimanının açılışında yaptığı konuşmada, havalimanının adını da açıkladı. Havalimanının ismi 'İstanbul Havalimanı' olacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yeni havalimanının açılışında konuştu. Erdoğan, açılışı yapılan yeni havalimanının isminin “İstanbul Havalimanı” olduğunu açıkladı.

Erdoğan, “İstanbul bizim sadece en büyük şehrimiz değil, aynı zamanda ülkemizin en değerli markasıdır. Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını İstanbul verdik. Atatürk Havalimanımız, burası tam kapasiteyle hizmete girdiğinde ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacak” dedi.

“ATATÜRK HAVALİMANI AYNI İSİMLE HİZMET VERMEYİ SÜRDÜRECEKTİR”

Atatürk havalimanının hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, “Gerek havacılık fuarları gerekse başka birtakım faaliyetler için Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecektir. Bu projenin finansmanında, herhangi bir Hazine garantisi veya benzeri bir taahhüt söz konusu değildir. Bu dev projenin etüdünden inşasına ve işletmesine kadar her aşamasında emeği geçen, katkısı olan kamu kurumlarımıza, bankalarımıza, yüklenici firmalara, taşeronlara, mimarından mühendisine tabii hepsinden öte işçisine teşekkür ediyorum. Havalimanı hem mimarisi hem inşası hem işletmesi hem finansmanıyla gerçekten ülkemizin yüz akı, dünyada da örnek olacak bir projedir” dedi.

Etiketler :