Yeni Akit'ten Enis Berberoğlu'na iftira: Nurettin Veren, torllerin uydurmasını köşesine taşıdı

Yeni Akit'ten Enis Berberoğlu'na iftira: Nurettin Veren, torllerin uydurmasını köşesine taşıdı
Yeni Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren, "FETÖ’nun kullandığı esrarengiz evlilik metotları" başlıklı yazısında sosyal medya trolleri tarafından uydurulan Enis Berberoğlu'nun kızının Ekrem Dumanlı'nın gelini olduğu yalanını...

Yeni Akit gazetesi yazarı Nurettin Veren, "FETÖ’nun kullandığı esrarengiz evlilik metotları" başlıklı yazısında sosyal medya trolleri tarafından uydurulan Enis Berberoğlu'nun kızının Ekrem Dumanlı'nın gelini olduğu yalanını gerçekmiş gibi köşesine taşıdı.

Sosyal medya trolleri tarafından yayılan yalanı köşesine taşıyan Veren'in hatası gün içinde anlaşılınca Akit'in internet sitesindeki yazıda ilgili bölüm çıkartıldı. Ancak söz konusu yalan ifadeler gazetenin bugünkü sayısında ve medya sitelerinde olduğu gibi yer aldı.

Uzun yıllar Gülen Cemaati içinde yer aldıktan sonra yollarını ayıran Nurettin Veren, bir süredir Akit gazetesinde FETÖ'ye dair yazılar yazıyor. Veren, bugünkü yazısında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında büyük bir yalanı köşesine taşıdı.

Enis Berberoğlu'nun Mülteci Hakları Merkezi'nde çalışan Enis-Oya Berberoğlu çiftinin kızı Dilara Berberoğlu'nun Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve firari FETÖ sanığı Ekrem Dumanlı'nın gelini olduğunu iddia eden Nurettin Veren, tamamen yalan olan bu iddiadan yola çıkarak bir de komplo teorisi kurdu.

CHP ile FETÖ arasında zorlama bir ilişki kurma gayreti ile yazıldığı düşüncesi uyandıran yazıdaki iddianın yalan olduğu konusunda Dilara Berberoğlu'nun avukartı tarafından uyarılan Akit yönetimi, gazetenin internet sitesinde yazıdan bu bölümü kaldırdı. Ancak medya sitelerinde ve gazetede yalan iddia olduğu gibi yer aldı.

MERAL AKŞENER'E DE İFTİRA ATMIŞTI

Veren, geçen yıl katıldığı bir televizyon programında 1995 yılında ilk defa milletvekili olan, Meral Akşener'in 1993 yılında kendisinin Çiller'e tavsiyesi üzerine bakan yapıldığını iddia etmişti. Veren, Akşener'in kendisine gönderdiği, üzerinde tarih olmayan bir mektubu da programda göstermişti.

Ancak Veren'in Akşener'in bakanlığıyla ilgili verdiği tarih yanlıştı. Akşener 8 Kasım 1996 – 30 Haziran 1997 döneminde kısa süre bakanlık yapmıştı. Bununla birlikte belge diye gösterdiği kağıttaki imzanın Akşener'e de ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler :