Yelkende duygulandıran Türk-Yunan dostluğu

Yelkende duygulandıran Türk-Yunan dostluğu
2018 Atina Kış Oyunları kapsamında düzenlenen yelken yarışlarında ülkemizi temsil eden Fenerbahçe Doğuş’tan Alican Kaynar, ‘finn’ sınıfında bronz madalya alırken büyük bir fair-play hareketine imza attı.

Yarışların 5. etabında Kaynar’ın yelken direği kırıldı.

Cumhuriyet'ten Hilmi Türkay'ın haberine göre; aynı yarıştaki Rum Panagiotis Iordanou, Türk sporcunun yarışa devam edebilmesi için kendi yelkenini Alican’a vererek bronz madalya almasını sağlayacak bir centilmenlik örneği sergiledi.

Genç sporcu bu davranış karşısında gözyaşlarına engel olamadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan F.Bahçe Doğuş Yelken Şube Sorumlusu Selma Altay Rodopman, “Öncelikle Alican’ı bu başarılı sonuç dolayısıyla tebrik ediyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları için yelkende kota alan iki sporcumuzdan biri Alican. Yarıştaki centilmenlik ise çok önemli. Bu hareketiyle sporda fair-play’in önemini, rekabetin centilmenlikle nasıl taçlandırılabileceğini spor kamuoyunun gündemine taşıyan Rum yelkenci Panagiotis Iordanou’yu tebrik ediyoruz. Yelken, dinamikleriyle çok özel bir spor dalı. Deniz üzerindeki bu mücadele sırasında iki sporcu arasında yaşanan bu olay da tamamen bir fair play örneği” diye konuştu.

Etiketler :