Yeliz'den tuhaf benzetme: Yerel seçim ikinci 31 Mart Vakası’dır

Yeliz'den tuhaf benzetme: Yerel seçim ikinci 31 Mart Vakası’dır
AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı yerel seçimleri, tarihteki ilk ayaklanma olan 31 Mart Vakası’yla kıyasladı... Takipçileri bile kızdı.

İstanbul AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından yerel seçimle ilgili tepki çeken bir paylaşım yaptı. Çamlı, “31 Mart (1909) vakasıyla Sultan Hamid'i alaşağı edip koskoca Osmanlı'ya gavura peşkeş çekenlerin torunlarını, şimdi tam 100 sene sonra 2019 yılında, 2. 31 Mart vakasıyla (seçimde) tarihin çöplüğüne atacağız! O zaman da İslamı, solcu, Türkçü, Kürtçü vs. görünümlüydüler, şimdi de” benzetmesinde bulundu. Sosyal medya hesabından AKP'li vekili takip edenler, bu paylaşıma şöyle tepki gösterdi:

– Madde 216 1'e girer bu Yeliz. Ya sil ya da özür dile.

– Ayrıca matematiğin problemli sanırım. 100 sene değil 110 sene yapar (Bu takipçisine ‘hade' diye cevap verdi)

– Şöyle böyle arsayı kapatmışın abi hayırlı olsun.

– Ulan altı üstü bir seçim. Amma abarttınız be kardeşim! Kaybetme korkusunun alında yatanı da çok iyi biliyoruz! Bir gün onunla da yüzleşeceksiniz ! (Meclis'te yaptığı konuşmadan ‘tantana yapmayın' videosunu ekleyerek cevap verdi)

– Milleti çöplüğü atamazsınız.

– Altı üstü bize hizmet edecek belediye başkanı seçilecek bu ötekileştirme niye bu hıncınız kime?

– Yavaş salla Yeliz, Türkçüler dilini yakar.

31 Mart Vakası nedir?

II. Meşrutiyet'in ilanından sonra İstanbul'da yönetime karşı yapılmış büyük bir ayaklanmadır. Rumî Takvim'e göre 31 Mart 1325'te (13 Nisan 1909) başladığı için bu adla anılmıştır. Ayaklanma 13 gün sürmüştür. Askeri bir isyan olarak ortaya çıkmasına rağmen isyana dahil olan softaların propagandaları sonucu sonradan dini bir hal almıştır. Bu olayın planlı ve bilinçli bir hareket olup olmadığı kesinlik kazanmamıştır. İsyanın ilk günü hükümet istifa etmiş, isyancı askerler yedi gün süre ile İstanbul'a hakim olmuştur.