Yazılım geliştiriciler Google sponsorluğunda Eskişehir'de bir araya geldi: En büyük sorun sosyal hayat

Yazılım geliştiriciler Google sponsorluğunda Eskişehir'de bir araya geldi: En büyük sorun sosyal hayat
DevFest Eskişehir 7 Ekim’de Google’nin sponsorluğunda Anadolu Üniversite’sinde farklı şehirlerden gelen katılımcılarla gerçekleştirildi. Etkinliğe binin üzerinde katılım olurken, günümüzün teknolojileri ile yazılımdaki...

DevFest Eskişehir 7 Ekim’de Google’nin sponsorluğunda Anadolu Üniversite’sinde farklı şehirlerden gelen katılımcılarla gerçekleştirildi. Etkinliğe binin üzerinde katılım olurken, günümüzün teknolojileri ile yazılımdaki son gelişmeler ele alındı. Siber savaşlar konusunun öne çıktığı buluşmada, yazılımcıların sosyal hayat sıkıntıları da dikkat çekti.

“Developers Festival (DevFest) Eskişehir 2017” etkinliği önemli teknoloji şirketlerinden Google’nin anasporluğunda gerçekleştirildi. Etkinlik, yazılım geliştiricileri buluşturken, konuşmacılar hem güncel yazılım eğilimlerini, hem de yazılım sektöründeki çalışma ortamlarını anlattı.

11 FARKLI OTURUM GERÇEKLEŞTİ

Etkinlik, önceki yıllarda olduğu gibi Anadolu Üniversitesi’nin Yunusemre Kampüsü’nde yer alan Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Google Developers Group (GDG) Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Kulübü’nün birlikte düzenlediği, GDG İstanbul ve GDG Ankara’nın da destek verdiği etkinlikte 11 oturum gerçekleşti. Teknolojinin tartışıldığı ve yazılım yöntemlerinin paylaşıldığı festivalin katılımcıları, oturumlar arasında ise son teknoloji yazılım ve cihazları deneme fırsatı buldu.

Günümüzde çok büyük sorun teşkil eden siber savaşlar ve internet üzerinden gerçekleştirilen siber saldırılar konuşularak, bunlar hakkında bilgiler aktarıldı.

"YAZILIMCILARIN SOSYAL HAYATI YOK"

Siemens, ING Bank gibi firmalarda çalışan ve şu anda Intel'de nesnelerin interneti konusunda ürünler geliştiren firmalara danışmanlık yapan Mustafa Aldemir, derin öğrenme teknikleri hakkında bilgilerini paylaştı.

Yazılım mühendisi olarak n11.com’da çalıştıktan sonra dolap.com’u kuran Yiğit Darçın, “Keşke yeniden mezun olsam” başlıklı konuşmasında öğrencilere mezun oldukları zaman hangi deneyimleri kazanmaları gerektiği ve bu konuda neler yapabilecekleri ile ilgili bilgi verdi. Otomasyon sistemlerinden bahseden Darçın, sadece yazılım alanında değil faturalar, ödemeler gibi günlük konuların da otomatize edilmesinin kişiye daha çok zaman kazandırdığını söyledi ve yazılımcıların sosyal hayatının olmamasından bahsederek hayata dair önerilerde bulundu.

SİBER SAVAŞLAR SİMÜLASYONLARI OLUŞTURULDU

Innovera’da güvenlik danışmanlığı yapan Caner Köroğlu da siber savaşlar konulu sunumunda ABD Eski Başkanı Barack Obama'nın "Sistemlerimize gelen saldırı, savaş nedenidir" şeklindeki sözünü hatırlatarak siber güvenlik konusunda dünyada neler olduğunun altını çizdi. Silahların suç işlemeden kullanımı için poligonların oluşturulduğu örneğini veren Köroğlu, siber güvenlik konusunda elaman yetiştirmek için de benzer siber savaş simülasyonlarının oluşturulduğunu söyledi.

Hüseyin Babal, Angular ve Firebase teknolojilerinin bir arada kullanılarak yazılımlarda ne gibi avantajların elde edilebileceğini anlatırken, Sahibinden.com'da yazılım test uzmanı olan Berivan Göktaş ise test süreçleri ve selenyum testleri hakkında deneyimlerini aktardı.

WEB'DE DÖNÜŞÜM

Etkinliğin katılımcıları Şadi Evren Şeker’den bulut bilişim ve webde dönüşüm konularını dinlerken, Burcu Geneci ve Barış Emre Efe’nin Java ile çalışmak üzere tasarlanan statik dilli programlama dili Kotlin hakkındaki sunumları ile yeni bir dilin temel yapısını öğrenme fırsatı buldu. Mert Şimşek, Emre Yasin Çolakoğlu ve Fatih Kaan Tuncer de Android’in mimari bileşenleri ve webpacking gibi konularda sunum gerçekleştirdi.

Etiketler :