Bu yazı da Nuray Mert'e kapak olsun! İslamcı yazar müftülük nikahına karşı çıktı!

Bu yazı da Nuray Mert'e kapak olsun! İslamcı yazar müftülük nikahına karşı çıktı!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Nuray Mert'in aksine Yeni Şafak yazar Ayşe Böhürler, müftülüklere nikah yetkisi verilmesinin kadın aleyhinde olumsuz sonuçlar çıkarabileceğini yazdı.

Yeni Şafak gazetesi Yazarı Ayşe Böhürler, bugünkü köşe yazısında müftülüklerde nikah kıyılmasına karşı olduğunu açıkladı.

Bir yanda AKP'nin yandaş medyasında ve o kesime ait görüşü savunan kadın yazar Ayşe Böhürler'in karşı çıkması, diğer yanda ise müftülük nikahına karşı çıkanlara tepki gösteren çağdaş ve evrensel değerleri savunduğunu iddia eden Cumhuryet gazetesi yazarı Nuray Mert... Ortada bir tezat var gibi görünüyor.

O ki, Cumhuriyet gazetesi yazar ve çalışanlarının yargılandığı gün, Cumhuriyet’teki köşesinde evrim teorisini eleştirmişti. Dünkü yazısında "Müftülük nikahı" ile ilgili ne diyordu Nuray Mert hatırlayalım: "Müftülüklere nikâh yetkisine gelince, kusura bakmayın ama bu değişikliğin dini düşünce ve yaşam tarzını dayatma ile alakası yok. Tam da bu nedenle, ateşli itirazların çoğu havada kalmaya mahkûm. Müftülüklerde kıyılan nikâh, şeri çerçevede değil"

Sol görüşlü bir gazetenin yazarı bunu  yazarken, dini hassasiyet taşıyan ve müftülüklere nikah yetkisi vermek için değişiklik tasarısı hazırlayan AKP'nin adeta yayın organı olan Yeni Şafak gazetesinde ise Ayşe Böhürler şu ifadeleri kullanıyor:

"MÜFTÜLÜKLERDE NİKAH MESELESİ

Efendim müftülüklerde nikah meselesine ben de karşı çıkanlardanım. Her şeyden önce Türk toplumunun “doğru beyan” yapacak kadar olgunlaşmadığını düşünüyorum. Bir ikinci itiraz sebebim de bu konunun kadın aleyhinde istismar edilme riskinin yüksek olması. Diğer taraftan evlilik sosyal tarafıyla resim tarafıyla ciddi bir kurum. Öyle kolay kolay evlenip boşanılmıyor. Bu da her iki tarafa da kırk kez düşünme sorumluluğu yüklüyor.

Müftülüklerde nikah hadisesi bu ciddiyeti zedeleyecek ve kadın aleyhine pek çok olumsuz sonuçlar çıkaracaktır. Erkeklerin işine yarayacağına eminim. Ama kadınların istismarını hızlandıracaktır. Yetkililerin bu toplumun sosyo-kültürel yapısına göre konuyu yeniden düşünmelerini öneririm."

Etiketler :