TikTok'ta Tehlikeli 'Çiğ Et' Akımı: Ciğerden Beyne Kıymadan Ahtapota Hepsini Çiğ Çiğ Yiyor

Farklı ve tehlikeli akımlarla adını sıkça duyduğumuz TikTok'ta bu kez 'çiğ et' akımı başladı. TikTok'ta Tuba Güleç isimli bir kullanıcı ciğerden ahtapota tavuktan beyne kadar birçok eti çiğ yemeye başladı. Ancak uzmanlar bu tehlikeli akıma karşı uyarıyor.

TikTok'ta çiğ et yiyen ve bunu paylaşan Tuğba Güleç adlı kullanıcıya tepki yağıyor. İşlenmemiş gıda diyeti yaptığını ifade eden Güleç, hiç pişmemiş ciğer, beyin, kıymayı yiyor ve bunu sosyal medyada paylaşıyor.

Kullanıcılar Güleç'e tepki gösterirken 'dikkat çekme' çabası olduğunu dile getiriyor. Uzmanlar ise bu akımın oldukça tehlikeli olduğu görüşünde.

2.png

"KANSERE, SİROZA NEDEN OLABİLİR"

CNN Türk'te yer alan habere göre Medipol Hastanesi Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, çiğ et tüketmenin parazitlere yol açabileceğini ve hayati tehlike oluşabileceğini kaydediyor:

“Çiğ şekilde ciğer, dalak gibi sakatat tüketmek tifo, brucella, tenya gibi bağırsak parazitlerine, toksoplazmaya yol açabilir. Çiğ yumurta ise salmonella riski yaratır. Çiğ et karaciğeri ciddi şekilde bozarak karaciğer kanseri, karaciğer sirozuna neden olabilir. Kalınbağırsak riski artar."

1-001.png

"HAYVANDAKİ PARAZİTLER İNSANA GEÇER"

Prof. Dr. Vedat Göral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Listerya dediğimiz başka hastalıklarla da karşılaşabiliriz. Ayrıca hayvanlarda bulunan birçok bakteri, virüs de pişirme sırasında yok oluyor. Çiğ tüketimde çok ağır bakteriyel, viral hastalıklara neden olabilir. Hayvandaki bazı parazitler insana geçer. Ahtapot yutulması falan da son derece sakıncalı.”

Etiketler :