Parmak yedirten bir akşam yemeği için: Dağılmayan, çatlamayan bir içli köfte tarifine ne dersiniz? İçli köftenin püf noktaları..

Parmak yedirten bir akşam yemeği için: Dağılmayan, çatlamayan bir içli köfte tarifine ne dersiniz? İçli köftenin püf noktaları..
Haşlamasıyla da kızartmasıyla da nefis olan içli köftenin kıvamını tutturmak bir o kadar zor. Hamurunun hazırlanması ve dağılmadan içinin doldurulması zor diye yapmıyorsanız bu tarif sizi pişman edecek. İşte çatlamayan hamuruyla ağzınızda dağılacak bir içli köfte tarifi...

Geleneksel mutfağımızın en güzel yiyeceklerinden olan içli köfte, evde yapmakta zorlanılan yemeklerden. Aslında pratik noktalarını bilirseniz çok kolay bir şekilde dağılmayan bir içli köfte hamuru hazırlayabilir, pratik şekilde hamuru oyarak içine doldurabilirsiniz. Peki bu akşam sofralarınızı süsleyecek bir içli köfte için neler gerekli? Çatlamayan bir içli köfte hamuru hazırlanabilir mi? İşte en pratik ve leziz içli köfte tarifi...

İçli köfte için neler gerekli?

Dış harcı için malzemeler:

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Kaynar olmayan sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı biber, kimyon
  • 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz

İç harcı için malzemeler:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı biber, kimyon, pul biber
  • Tuz
  • 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Kızartmak için:

  • Yeterli miktarda sıvı yağ

icli-1.jpg

İçli köfte nasıl hazırlanır?

  • Tavaya kıymayı koyun, üzerlerini geçecek kadar su ekleyip, çekinceye kadar pişirin.
  • Sıvı yağı koyup tencereye koyup yemeklik doğranan soğanları soteleyin.
  • Tereyağ ve baharatları koyup yağ eriyince salçalarını ekleyin, kavurun ve ocağı kapatın.
  • Kıyma ılınmaya başlayınca içine ceviz koyun ve karıştırın.
  • İnce bulgur ve irmiği derin bir kaba koyup karıştırın, üzerine kaynar olmayan suyu ekleyin.
  • Ağzını kapatıp 15 dakika bekletin.
  • Bulgur soğuyunca yumurta, un, salça, baharatlar ve tuzu koyun.
  • Yanınıza 1 kase su alın, elinizi suyla ıslatıp usulca yoğurun. Yoğurma elinize hamur yapışmayana kadar devam etsin.
  • Hamur hazır olunca istediğiniz büyüklükte alıp parmağınızı ıslatarak içini oyun.
  • Tek tek hamurları açıp açıp iç harcını ilave edin.
  • Suda haşladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Harcının çatlamaması için ne yapmamalı?

Dış harcının bulgurunu ıslatırken suyu kaynar halde kullanmayın.

Yoğurma işlemini yarım saat devam ettirin. Hamurun kıvamı macun gibi olmalı.

Hamurun üstüne parmağınızla dokunduğunuzda yapışmıyorsa kıvamı yerinde demektir.

Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmeye alın.

Haşlama esnasında fazla karıştırmayın, ufak dokunuşlarla ters yüz edin.

Kızartma işlemini kızgın bir yağda yapmaya dikkat edin.